Berita Harian Online

berita semasa | Berita Harian Online | Sinar Harian | Harian Metro | Utusan Malaysia

143 Senarai Syarikat MLM Dan Pelaburan Tak Sah Dan Bakal Diserbu BNM

Bank Negara Malaysia (BNM) telah mengeluarkan senarai terkini syarikat dan laman sesawang yang telah dikenal pasti tidak diberikan kebenaran atau kelulusan di bawah undang-undang dan peraturan berkaitan yang ditadbir oleh BNM.

Apa yang mengejutkan, banyak syarikat yang tidak mendapat kelulusan melibatkan jenis perniagaan Multi Level Marketing (MLM). Antara nama besar dan sedang meningkat naik yang tersenarai ialah Boss Venture daripada syarikat Cash Deal SDN BHD. Namun, apa yang pelik ialah syarikat ini mendakwa perniagaan mereka selamat dan telah tersenarai dengan BNM seperti dibawah.


Sebanyak 143 Syarikat telah tersenarai seperti jadual yang Tengoktvonline sediakan dibawah.

Sudah tentu senarai ini akan memberikan kejutan kepada ramai pelabur yang telah mengikuti perniagaan yang ditawarkan. Diharap pendedahan ini dapat mengelakkan anda menjadi mangsa seterusnya dengan menjadi DOWNLINE kepada UPLINE syarikat-syarikat dibawah.


INFORMASI: Pelabur boleh mendapatkan pengesahan mengenai status pelesenan institusi kewangan yang terbabit dalam aktiviti pengambilan deposit yang dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia atau individu dan syarikat yang terbabit dalam aktiviti pelaburan yang dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti masing-masing di laman web www.bnm.gov.my dan www.sc.com.my.

Jabatan Pengaduan/ Suruhanjaya Sekuriti
Tel: 03-6204 8999 / 03-6204 8777
Faks: 03-6204 8991
E-mel: aduan@seccom.com.my

Bank Negara Malaysia
Tel: 03-2691 0824 / 2692 6482 / 2698 2810 / 2694 2143
Faks: 03-2698 7467
E-mel: bnmtelelink@bnm.gov.my

Sumber:tengoktvonline.blogspot.com
230 Komentar untuk "143 Senarai Syarikat MLM Dan Pelaburan Tak Sah Dan Bakal Diserbu BNM"
«Lebih lama   ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 230   Terbaru›   Baru»

Doublestemcell Iphytoscience ok ker..xde dlm list

1whp pon selamat..

Nak selamat join Affiliate Marketing

Nak selamat join affiliate marketing

Nak selamat jgn buat pairing..sape mkn cili dia terasa pedasnya..

Cal/sms/whatsapp me 012-3363979

Elken sgt2 luar biasakk.....(^__^)

elken pon bodoh. tak guna tipu duit aku

Elken memang Luar Biasa!!

Mohon pencerahan tentang boss venture

walkinonline.com SPAM tipu at cheras
area. awas

ya elken lpas da dapat duit dari downline trus blah. Barang2 beribu2, yg mampus client ambil brg tu bayar bln2 tapi yg masuk mulut tu upline la..menyesal join. Klau tau mmg x ambi brg elken..

SHAKLEE SUPPLEMENT FOOD.. ALHAMDULILLAH.. SO FAR TEEEERRRBAIIIIK.. ID 445763..FAI 01226344348 WASEP 0123116320..SAPA NAK MAKAN SUPPLEMENT FOOD SHAKLEE.. N SAPA NAK BIZ.. CTCT YA.. 0126344348 FAI

kesian yg kena tipu tu!

Kesian..kesian..huhuhu...

Saya pilih jalan selamat. Nk tahu atau nak kongsi....sila hubungi saya 0192105210

Bossventure bukan syarikat pelaburan,bukan syarikat MLM...ia ada lah syarikat francies..
sama konsep mcm ebay,lelong,mudah,KFC,macD....
jika ingin mendapatkn maklumat tentang BV boleh call/msg/whatup sya... 0182000159
kalo call xangkat sms atau whatup...

walkinonline.com bukan mlm

UNICITY THE BEST.
EVERYONE SHOULD JOIN UNICITY.

HAI-O PUN BYK TIPU.

Tanpa Nama berkata...

Kenapalah org melayu suka nak jatuhkan org melayu. PHD tu mmg tinggi sebab tu lah kita tak maju maju.Sibuk cari salah orang tapi tak muhasabah diri sendiri. Bila nampak orang lain senang..mulalah nak buat komplen dan mengadu sana sini. Org ni lah yang selalu mengatakan dia di tipu...sebab orang mcm ni mostly harapkan duit jatuh dari langit..usaha tak ndak. Bila join bisnes dan dia gagal...habis satu company di salahkan...

Bossventure adalah bisnes terbaru yang org melayu baru nak hidup ....biz ni dah masuk 3 tahun dah...sblm tu orang melayu tak tau peluang ni dan di pelopori oleh orang cina. Ok je bisnes waktu tu....tapi bila org melayu dah mula join dan ade yang berjaya..mulalah penyakit PHD datang..


Bossventure bukan pelaburan! Itu for sure. So mmg tak der kena mengena dengan BNM pun. Dah jadi tanggungjawab BNM akan masukkan nama dlm report bila ada PHD PHD ni buat laporan. Di sebabkan bossventure ni bukan lah pelaburan..maka di letakkan dlm kategori unlisenced activity under BNM sebab bukan BNM tak kuarkan lisence utk bossventure sebab bossventure tak tertakluk bwh dia pun...sebab bukan pelaburan.

Kalo tak paham...tanya... jgn main ikut je..akhirnya org kita yang rugi. Bossventure adalah Platform bisnes terbaik yang memberikan konsep win win tuk semua. Tiada unsur penindasan ...tiada unsur penipuan. Sumber pendapatan jelas dan halal. Bule whatsapp saya utk penjelasan 012.636.5437

Elken mmg terbaek!!

Baik jual burger kat tepi jln or pasar malam..dah tentu xde org marah n untung rugi atas usaha gigih sendiri

Fikir yg baik2,cakap yg baik2,minta yg baik2,sangka yg baik2,Insha Allah yg dtg nanti yang baik2.....

Ingin mengurangkn berat badan disamping sihat?whatsap di no 0123815782.ask me how?

Azmanmath@gmail.com
delete

Ada masalah kesihatan sila whatsap saya di 0193087440

SETAKAT NAK BUAT DUIT BERGANDA-GANDA, MUDAH JE !! Saya ada cara mudah !!

PERBANYAKKAN SEDEKAH !!

NAK TAHU, PM ALLAH S.W.T.! MACAM MANA NAK PRIVATE MESSAGE ALLAH S.W.T. ? DENGAN BERDOA.. SOLAT 5 WAKTU PENUH, BACA DOA BANYAK2..

Tidak tahu bagaimana hendak mulakan? Angkat phone, call ustaz sekolah menengah anda dulu2.. Mintak diajar semula macammana nak doa dengan khusyuk !

tunetalk tone excel..pun ok.. satu2 nya telco yg bg kita pulangan ..bila kit topup prepaid kita..terbaikk

Orang kita perlu tahu...(ramai yg tak tahu dan tahu kondem je)..Jika sykt tu adalah pelaburan...makna nya sykt tu collect duit dan tanpa pertukaran dgn barang (fizikal atau maya), maknaya tak der jual beli...hanya investment. Sykt yang macam ni..wajib ada approval dari BNM sebb collect duit dari sykt. Kalo yang berniaga barang...contoh double stem sel tu....itu tak yah lah mintak BNM...kalo cam tu..parah lah semua peniaga kene mohon lesen BNM ..yang jual pasal malam pun kene mintak BNM....org bukan bangsa kita jika tanya soalan ni pasti tergelak besar.....

Manakala MLM ni adalah sistem pemasaran dan byrn keuntungan. Halal atau haram MLM tu bukan bergantung kepada produknya halal shj ..tapi ade bbrp factor kene consider. Pada pendapat peribadi saya double stem memberi keuntungan melampau pada ahli nya. Jadi berapakah nilai produk tu sebenarnya... ini yang menyebabkan ada unsur penipuan dan penindasan pada orang tertentu...

So, fikir2 kan lah ya...

Tiada masalah niaga MLM. Tapi carilah syarikat yg kukuh dan menawarkan produk yg kualiti tinggi serta mengatasi masalah orang ramai...
Niaga Bio Velocity.Sleep Mate sangat bagus sebab memberi peluang memperbaiki atau mengekalkan tahap kesihatan diri.
http://facebook.com/PowerBVSMMalaysia

Whatsapp saya for info bossvNture
0125317376

For info bossvanture...pls whatsapp 0125317376

QMG Network modal RM120 only ... whatsapp 0163532520 for info.

QMG Network modal RM120 only ... whatsapp 0163532520 for info.

Mlm...org lain keja penat2...yg kaya tokey je...

BossVanture Memang Bukan Bisnes Pelaburan, sebab itu tersenarai list BNM syarikat tiada lesen pelaburan. Memang BV ni tidak ada lesen pelaburan, BIAR JELAS Tuan2 semua.

Kepada sesiapa Join BV ni, syarikat bagi keuntungan (profit sharing) kepada resellernya sahaja, Sampai ke hari ini syarikat BV masih teguh dan terus kehadapan, baru saja keluar paper dalam the star tempoh hari,

Ramai yg telah nikmati keuntungan dari BV, tak macam eBay dan lain2 yang tak bagi share keuntungan jika daftar dgn mereka. Hanya jualan dan belian samata2.

Nak tahu dgn lanjut lagi sila isi form disini--> http://bit.ly/1guojOh
kemudian cek emel. terima kasih

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang. - Hapus

Tune talk.....Utk keterangan lanjut hubungi sya di talian 017-3076182

Tak perlu claim siapa bagus siapa tak bagus....
Yg penting jika ingin jadi usahawan....pastikan perniagaan halal ikut syaraq dari semua sudut. Kemudian belajar ilmu usahawan....etika menjadi usahawan....ikuti model teragung nabi Muhammad saw dan para sahabat yg menjadi usahawan teragong.....

Saya mencari mereka yang ada pengalaman internet.. yg newbies ke, yang biasa2 ke, untuk bina team online.. perniagaan berasaskan affilate marketing dan jual servise... berminat, pm saya www.facebook.com/azwan90
Whataspp +60132106254

Biz elken modal rm75 tu ke? ?

ok bro xde masalah langsung

nk tahu pasal bossventure, add fb ni kite pm k.. :) https://www.facebook.com/amie.boss.5

xkenal maka xtahu dan xcinta dgn bisnes ni.. so, jom kite sembang dlu psl bossventure ni mesti menyesal xjoin awal.. ramai menyesal pun sebab join lambat je.. :D insyaAllah sama2 berjaya..

Bila lar Qnet nak nasuk list ni??

Fikir logik tuan2.. Kalau benar BossVenture itu satu penipuan.. Manakan sampai sekarang bisness ini semakin berkembang.. Mesti tutup, mesti dah kene rush, tapi bisnes ini semakin maju.. Disebabkan kebenaran dlm bisness ini, kami dlm bisness bossVenture tidak gentar dgn segala fitnah untuk memburukkan nama baik bisnes ini... Terus maju BossVenture..

Udah2 la tu. Baik bukak bisnes kedai runcit ke, meniaga barang kat pasar malam ke, lg jelas halal nya pendapatan yg masuk tu. Buat mlm xde lg org melayu yg penah kaya raya, mai tunjuk kat aku sorg. Setakat tayang gambaq keta dlm facebook tu bdk sekolah pon boleh buat. Yg betul2 kaya tu sbb bukak bisnes jd usahawan ada perniagaan sndiri, yg tu baru betol. Setakat sembang kencang, pastu ajak kluar bincang air segelas pon x mampu nak belanja, x payah la..

Hahahaha. kebanyakannya pelaburan. pelik tapi ramai org suka join. Mcm2 company berdaftar kebanyakan. Rasa maleh nk join dah. Bila dah join bayor sana-sini. payoh bebenor nak dapat modal balik.Promote kat kekawan bagai nk rak. RUGI adalah...

Last aku join Komuniti Ishare. Simple. modal RM100 duk beli ikit dia. Bukan MLM. Ajak kawan join satu sen tak dapat. Cuma komisen dapat masa dia renew insuran kete dia sahaja...

Dpat jugak komisen, insuran murah, dapat PA, towing free, kereta ganti free, side income... tahun depan insuran ngan roadtax aku free dah... untuk seumur hidup. semua ni dari komisen jer... bukan aku agen insuran cuma kenalkan ke kepada komuniti ishare.

Insuran kete memang dah keperluan nk wat cam ner..
so, aku langsung tak kisah korang nk join atau tak Komuniti iShare.. sebab apa koorng tetap kene bayar jugak insuran dan roadtax. padan muka korang.

siap masuk astro awani tu.. hik2... pandai2 koorg dah besar dah pun

kalau korg nk tau periksa dulu kat

facebook.com/komuniti.ishare

tgk dulu video kemudian pandailah koorg buat pertimbangan...









ASB kata haram....memenda ni tak haram ker....

YSLM/CDTUP THE BEST
CALL ME 0199399252

BV d best...

Apa kata jom join phytoscience.. baru setahun dah nak ada wisma.. product semua bagus.. yang penting .. marketing plan yang baik akan buat kita terus maju.. jom wechat karrim2461 / whatsapp 019 3337734

Mana 2 pun..data lg suka mface.. Lg selamat Dan terbaik....berminat blh pm sy atau call 0197869415... Dh setahun lbh says bust xder masalah lg

Cuba mface pula...xpayah cari org...berminat call En.Sahlan 0194545818

MlM ni sistem perniagaan je...just a sistem..kne fhm tu..kehidupan kita pn ada sistem jgk..dr sefi rangkaian dan juga bertingkat...khidupan mnusia boleh berkembang mcm skrg ni di sbbkan rangkaian la..dan stiap rangkaian tu ada tingkat2 dia..mcm tu jgk bisnes..klau nk kmbangkan perniagaan tu dan nk dpt keuntungan lebih dr biasa kena bkak rangkaian lain sberapa bnyk yg mampu utk kita handle..konsep MLM tu luas...blaja la...kalau blom pernah buat MLM jgn condem perniagaan org lain klau kita pn xsuka org kondem peeniagaan kita...ini perniagaan...take it or leave it

YSLM CDTUP.COM JOM JOM JOIN KERANA...
Website Ini Hanya Untuk Individu Yang 'INGIN GOYANG KAKI SAHAJA'
'TETAPI MAHUKAN INCOME'

Forever Living Products terbaikkk!! Keuntungan berganda2.. FLP memang perniagaan MLM, tp bukan sistem piramid sebab syarikat x pakai sistem pairing.. berminat blh call/sms 0199269317/0145412287

Biz best insyaallah selamat, hutang bnk pun takde. Berada ranking top ten kt bskl. Minat bole sms atau wsap 014 5109 36

TonePlus yg TERBAIK!!!..satu2 nya telco yg bg kita pulangan dan pasif income selama mana org tu pakai simkad toneplus sehingga 13%. Jadilah jutawan telco SEKARANG..!! nak tahu bole call/sms/ whatsapp 01118639663

Ni senarai sebab akta amla & bafla.. bnm bkn suka2 masukkan dlm senarai.. semua melalui rekod dan pemerhatian.. nak selamat x payahla susahkan diri nak mencari donwline bagai.. produk pun kita xtau kdg2 amik dr china yang ntah ape2.. sanggup ke mengeksperimenkan diri sendiri dgn cecair yg kite pun bkn saintis nak tentukan.. wallahualam

From mr richard our COO:-

1. BV is not investment company
2. BNM list only an announcement NOT blacklisted . Is normal procedure of BNM if there is complain or inquiry from public or individual concern they will put up bnm alert list.

this alert caused by:-
Many untrained / uneducated new reseller licensees put up in the blog or facebook promoting Bv that cause misperception or misleading bv as investment company . Bv is NOT investment company .. BV is platform biz doing online shopping

3. BV is getting advise b Bv company lawyers before making any prompt action or announcement

4. It is NOT serious matter it is only NORMAL procedure of BNM

Sy stuju sgt

Perniagaan MLM..siapa yg akan kaya raya??? Org yg terdahulu atau pionear yg lakukan yg akan kaya raya..ANDA mahu jd PIONEAR biznez hebat?? call me 011-10655349..biznez baru..peluang baru..jadi kan impian dan cita2 anda menjadi kenyataan..

Bossventure mmg bkn bwh bnm..
Lgpn trbaru LHDN telah kluarkan surat imcome tax kpd reseller BV yg bpndapatan 5k keatas...
Scra xlgsung mguatkan lg biz bossventure ni..
Faham n selami dlu sblum berkata-kata..

Jom bersama syira biz drimbalife dpat produk kesihatan drimbalife coffee or moringa jus. Berminat boleh whtsupp syira 0187617681..

Haha...mcm2 ada.Siapa bilang SD tak bagus...dlm list cakap tiada lesen la...diserbu la..tapi tahun lalu 2013 siapa yg rasmikan syarikat Melibatkan group SD ni, bukan Dtk Hassan Malek ke? Jgn suka2 cakap.

Sokong 100% bossventure terbaik....siapa yg duduk area Jb @ kulai yang nak pencerahan mengenai bv ni boleh sms @ call sya...0107975995

kena pandai beza pelaburan & MLM...bukan MLM tu yg tak bagus...org yg buat MLM tu yg tak bagus...kalau la MLM tu tak bagus..tak kan la MLM tu bwh Akta Jualan Langsung KPDNKK...yg kat dlm list tu Steady Dynasty takde lesen...mmg la takde lesen AJL sbb bukan SD tu yg empunya syarikat MLM tu...mereka juz pengedar jer..nama kumpulan jer bukan syarikat laaa...company yg keluarkan brg2 tu lain...jgn suka menunding jari kat org lain...betol kata Tanpa Nama kat atas tu...kalau la SD tu tak bagus...tak kan la Menteri KPDNKK sendiri yg merasmikan office company kat Southgate 6/10/13 yg lepas siap masuk Utusan Malaysia & tv masa pelancaran hari tu...tak tengok yer?.....

Yurp memangbiz terbaik abad ini.. Dengan tukar line sediada kepada tunetalk Dan guna macambiasa, sudah boleh menjana income pasif apabila kita promote kpda saudara n sahabat disekeliling.. Untuk detail area kajang n bangi boleh call 010-8044142 wasalam.

Ini bila melayu nak mula naik ada lah kaki dengki phd sibuk nak cari complain ke Bank Negara suruh rush.Macam Genneva orang melayu baru nak senang kaki dengki konon penguna Islam ada unsur riba.sekarang bila melayu tersungkur dia suka.bila melayu nak berhenti dengki kesumat ini

MELAYU DAN PHD TIADA BOLEH DIPISAHKAN....Dua tahun lalu bangsa Cina buat semua berjaya, mereka bantu sesama mereka tapi MELAYU macam biasa sebab tu la bangsa kita macam nie aje..BOSSVENTURE platform terbaik..bukan MLM, bukan pelaburan...wassup saya utk info pasal BOSSVENTURE (area Kuching, Shah Alam, Kuala Terengganu, Sabah insyaAllah saya boleh bantu) -------> 0126950867 (fendy).

Prnah dgr hee..terbaek

Huuu Nasib Dr Azimuth xda. .
MIG mahhh

Sebenarnya bila call bnm sendiri..bkn bossventure saja yg xtrsenarai dlm bnm tetapi smua syarikat yg melibatkan perniagaan online mmg xkaitan dgn bnm..hanya MSC sahaja yg mengiktiraf smua perniagaan online.bossventure dsalah anggap dsebabkan penerangan yg salah drpd org lain yg menerangkan benda ni sbgai pelaburan tetapi bossventure ini merupakan bisnes yg mnghasilkan keuntungan dr hasil jualan untung syarikat dan dbahagi sma rata kpd reseller2 dia..itu sahaja..bnm menyenaraikan cash deal sbgai x brdaftar sbb byk aduan menyatakan cash deal sbgai syarikat plaburan sbb itulah dorg letak dlm senarai.so anda semua jgn salah anggap ttg semua ni sbb mana2 pun syarikat perniagaan online mmg x berdaftar dgn bnm..dia cuma diiktiraf oleh MSC STATUS SAHAJA..sy sendiri dah tanya dengan bnm ttg perkara ini...anda smua xprlu risau dalam perniagaan online ni..anda jg blh call bnm tnya pkara yg sbnar dan anda smua jg akn dpt jawapan yg sama.jd sblum kita percaya statement negatif dr org lain lebih baik kita sendiri yg mengambil langkah untuk brtanya sendiri ke bnm jika masih xpuas hati atau takut...

Betul3..sy setuju..

Kalau berminat nak jd agen topup boleh la pm sya yuran daftar hnya rm10 percuma modal permulaan rm5 seumur hidup...

Celcom - 5.00% (jual celcom rm10 untung 50sen)
Digi - 4.00% (jual digi rm10 untung 40sen)
Maxis - 4.00%
Umobile,tunetalk & xox - 4.50%
Dan byk lagi telco boleh dijual...

Cara kira untung...(celcom)

Rm30.00 X 5.00% = rm1.50
Rm10.00 X 5.00% = 50sen
Rm5.00 X 5.00% = 25sen

Dlm modal kita syarikat hnya potong rm9.50 utk topup rm10,baki 50sen terus tinggal dlm modal kita.berminat boleh pm sya di no 0168957555 (whatsapp pon boleh)...
Mohd imran

Menggelabah bossventure..kalau tak salah diam2 dahla...ari tu bkn main lagi member aku cakap bossventure ada bnm license n listed company...skali listed lain daa...chooooiii~

Trend mlm meletakan marketing plan dan pelebaran rangkaian ditahap pertama.meletakan produk hny sebagai batu loncatan.

Salam, sibuk sangat kejar dunia. Seolah-olah hidup ni menongkat langit. Cuba tanya diri kita sendiri, adakah aku dlm golongan kaya di akhirat nanti? Allah tau siapa kita....

Salam..GWG satu platform terbaik..satu pelaburan yg berbaloi

Salam..kpd yg berminat nk thu info GWG yg lbih lanjut bleh hubungi/sms/whsapp di 013-4364861(nasrul).t.ksh..

KOTA BELUD, SABAH,MALAYSIA.

( GAHARU EMAS KBS ENTERPRISE )

H/P- 017-6473815 ( WHATAAP)( SELURUH MALAYSIA )
H/P- 013-8183815 ( WHATAAP)( SELURUH MALAYSIA )
TEL-03-2421737( KUALA LUMPUR )

( GAHARU MAS KB SABAH )
H/P- 010-7932126 ( WHATAAP)( SABAH )
H/P-011- 15399725 ( WHATAAP )(SABAH )

1. MENJUAL ANAK POKOK GAHARU AQUALARIA MALACINSIS
2. MENERIMA TEMPAHAN ANAK BENIH AQUALARIA SINENSIS
3. MENERIMA TEMPAHAN BIJI GAHARU
4. MENERIMA TEMPAHAN BENIH GAHARU DARI TISU KULTUR
5. PERCUMA TUNJUK AJAR CARA PENANAMAN BENI TISU KULTUR
6. KHIDMAT PEMINDAHAN POKOK GAHARU BERSIZE BESAR
7. KHIDMAT SUNTIKAN POKOK GAHARU
8. MENJUAL BAJA KHAS UNTUK POKOK GAHARU
9. MENJUAL VAKSIN SUNTIKAN POKOK GAHARU
10. MENJUAL BAMBOO STICK KHAS SUNTIKAN POKOK GAHARU
11. MENJUAL BAMBOO STICK BELUM RENDAM
12. PERCUMA TUNJUK AJAR CARA SUNTIKAN POKOK GAHARU
13. PERCUMA TUNJUK AJAR PENYEDIAAN PERALATAN SUNTIKAN DENGAN LENGKAP
14. MENJUAL PERALATAN SUNTIKAN POKOK GAHARU
15. KHIDMAT SUNTIKAN POKOK GAHARU SECARA USAHASAMA 60%/40%
16. MENJUAL PISAU CARVING GAHARU
17. MENJUAL TERAS GAHARU NATURAL
18. MENJUAL TERAS GAHARU HASIL SUNTIKAN
19. MENJUAL KAYU RACIK POKOK GAHARU
20. MENJUAL SERBUK KAYU GAHARU
21. MENJUAL GELANG KAYU GAHARU
22. MENJUAL TASBI KAYU GAHARU
23. MENJUAL TEH GAHARU SINENSIS
24. MENJUAL KOPI GAHARU SINENSIS
25. MENERIMA TEMPAHAN MINYAK GAHARU
26. MENERIMA TEMPAHAN GELANG GAHARU

Jom join QMG. Daftar SSM. Whatsapp 0142636009

Kalo nak buat bisnes jgn buat yg pairing.pairing tu haram..tak percaya? Search akta jualan langsung dri kpdnkk.jika berunsurkan jualan maka perlu register dgn kpdnkk (tapi adakah iya pairing)..kalo tiada produk adalah investment yg perlu register dgn BNM.tak kira lah apa2 bisnes.buatlah baik2..jgn tipu org.buat dgn ikhlas 9/10 pintu kekayaan dtg dri bisnes.

company saya tiada dalam senarai dan company saya ada paring. suda 15 tahun masih bertahan. ada pairing pun selamat ba asalkan companynya stabil

tak apa... jangan kecoh2 sini. tunggu jak kompeni kena tutup baru cakap cerita ni betul.

semua company adalah terbaik.. x perlu mengata mana2.. tengok diri tu ada perubahan atau tak.. kalau tiada perubahan.. buat perniagaan bijak.. kita saling menyokong antara satu sama lain adalah amalan mulia.. doakan MALAYSIA sentiasa AMAN dan MAKMUR :)

http://oohttte.com/mohdali

Tone Excel gunakan simkad handphone sambil jana pendapatan sampingan
www.toneexcel2u.my/amirrasyid14

Nk join QMG whats up sy 013884699.area klang.hanya modal rm100 shj.sbh n srwk rm120 shj.tq

Company Skim cepat kaya yang masuk dalam list bnm.

Hari ni topup....minggu depan topup lagi...mcm tu lah seterusnya....sampai bila..? Duit habis mcm tu saja tiada faedah dan pulangan...apa kata tukar ke Simkad Toneexcel....sekurang2nya duit topup yg kita guna tu dibayar dgn faedah dan pendapatan

Xpayah cari org. Berminat call?? Wehhh bangang. Tu bukan ko cari org ke. Berminat suruh call. Apa lah bangang sangat org mcm korang ni..tak fhm betol aku..

Boss venture tunggu giliran kena rush

ambil individual license dgn FIMM under security commission lg senang. Baru RM180...still boleh buat duit..active and passive..kalau ade benda yg betul and regulated by suruhanjaya sekuriti sendiri kenapa masih nak ikut yg was2? Pelik rakyat Malaysia ni.

Dchl. Rz corporation is the best..

STOKIS M.X.T PENANG!

019-518 0003


Apa tu M.X.T?


Pembina otot + Pembesar otot + Pengeras Otot + Penebal otot + Urat2 konfem timbul+ speedy recover + pengecas tenaga maksimum + stamina berpanjangan + power di ranjang + peningkat testosterone + pembentuk badan dgn menurunkan bodyfat badan + Menambahkan saiz zakar + Melancarkan perjalanan darah + meningkatkan libido = ALL IN ONE !! 
_____________________________________________

RM200

_____________________________________________

BAGAIMANA NAK GUNA M.X.T?

- BUKA KOTAK AMEK 1 SACHET

- AMEK AIR KOSONG YG SEJUK SEBANYAK 200ML DLM SEPARUH GELAS (TAK KISAH LA AIR PETI SEJUK KE AIR YG LETAK AIS KE...JANJI IA TAKDE KEPANASAN)

- MIX 1 SACHET DGN AIR TERSEBUT..

- MINUM 30 MINIT SEBELUM APA2 AKTIVITI ANDA YG MEMERLUKAN TENAGA DAN KEKUATAN

- JIKA HARI TERSEBUT TAKDE AKTIVITI, JUST MINUM 30 MINIT SEBELUM SARAPAN

_____________________________________________

NK AMBIL M.X.T BY HAND?

SELURUH PULAU PINANG!!!

PULAU PINANG -0195180003
KEDAH-BOLEH BY HAND 

DI TOL SP SELATAN. 


KAWASAN ANDA TIADA? KAMI BOLEH POS.

NAK MINTA KAMI POS? SMS TERUS 0195180003 POS FREE SELURUH MALAYSIA

______________________________________________

RM200

______________________________________________

- 1 KOTAK ADA 30 SACHET. RM200

- TIADA SEBARANG SIDE EFFECT... BOLEH BERENTI ANYTIME JIKA DAH PUAS HATI

________________

Apa nama company awk.. boleh saya join?

qmg network rm120 n 1whp rm55 the bestt!!!
wechat - cipawann
whatsapp - 0129803637

Meh bagi anak2 pendidikan yang terbaik . Bukan skor A (yang pasti) . For more info kindly contact me at 0178755752 (Fatin) .


Pencil.my mampu mengubah cara anak anda belajar .

Ternyata biz 1whp selamat. Jom join biz ni sesuai utk sesiapa yg nk cari side income. 1whp hanya RM55! Utk info whatsapp 0132704667 skrg jgn lepaskan peluang! Sesiapa pun boleh join tak kira umur jantina bangsa. Sape nk duit cepat2 whatsapp me!

assalam...sy join tone excel...xde kerugian langsung..lgpun telco sape nk tipu..hari2 kita guna..minat blh sms/pm sy
Buat Duit Dengan Handphone
--------------------------------------
Tentang Bisnes ini, ada apa-apa yang anda kurang faham,
hubungi saya untuk bantuan?
Ini sedikit penerangan ringkas jika anda sudi membacanya.
Khas untuk anda.
Kita akan menjual simkad ToneExcel, bukan topup.
Pembeli boleh kekalkan nombor telefon lama mereka.
Dan selepas itu, mereka boleh topup di kedai-kedai
topup, online banking, stesen minyak dll.
Harga pakej ini: RM110
RM90 = Simkad (ada kredit RM30)
RM10 = Buku Panduan A-Z
RM10 = Pengendalian dan postage
Komisyen Kita
Terdapat 2 jenis komisyen:
1. Setiap kali jual produk RM110,
komisyen kita adalah RM20 (Sekali dapat)
2. Selagi pembeli tadi topup kredit ke
simkad tersebut kita akan terima 10%
komisyen dari nilai topup itu.
Jika bulan itu, pembeli itu topup RM100,
kita dapat RM10. Jika 10 pembeli? Jika
100 orang pembeli pula? Tiada had jualan.
Ok.. Itu sahaja secara asasnya bagaimana
Bisnes ini berjalan.
Bisnes ini mudah dan murah.
Jadi, ramai yang berminat untuk sertai.
Mungkin mereka hanya belum tahu tentang peluang ini sahaja.
Jika anda berminat, sila PM saya supaya
saya berikan no akaun untuk pembayaran RM110
dan anda boleh terus mula...

http://www.oohttte.com/salwamh87
Berminat Sila pm/sms/ : 01115054629

knapa perlu blanja bnyak2..dgan mdal yg kcil kta bole gndakan duit...duit trus ke akaun sndri...cma rm20 rnggit...
1 orng kta dftar kta dpat rm20..
klau 2 orng = rm40..
byangkn 1 hri kta dftar 2 orng....
so hjung blan duit mbcca rm1600...hehehehee...duit msuk...
id wechat : HaZmiL
no hp : 0135479279

Bossventure (Cash Deal Sdn Bhd) memang bukan daftar sebagai investment company. So mestilah tiada lesen pelaburan. Kalau nak tau lebih lanjut, pls sms/wechat sy : 0105272539

AFFILIATE JUNCTION TERBAIK . AJ HEBAT ANDA HEBAT !

Okey..Jom ikut sy ke UFUN..xpening kepala dah..terpaksa jd kaya..
Yg pelabur2 emas tu jom selamatkn emas2 anda bw ke UFUN GOLD .dpt gantikan smula kerugian tu!!!
Ctc jer 0196615529 / 0192106035

jom join TONEEXCEL... best sangat....
nak tahu... jangan malu...
pm/sms/whatsapp jer 0123484291
klik free "register"...

http://oohttte.com/amalina

atau

http://oohttte.com/?u=amalina

Bossventure (Cash Deal Sdn Bhd) memang tiada lessen pelaburan kerena bukan pelaburan. syarikat ini tidak ada lessen memungut wang. hanya, bank dan syarikat kewangan berdaftar sahaja yg boleh memungut wang. cnthnya sebelum ini banyak syrikat bukan pelaburan tapi memungut wang tampa lessen telah diserbu.

Anda suri rumah atau pelajar sepenuh masa? Mahukan pendapatan sampingan? Mari berbisnes dengan saya! Modal serendah RM50 sahaja! Saya ULANG! RM50 sahaja! Saya bagi diskaun. Kerja mudah dan cepat! Ramai yang dah join 1whp ni. Termasuk saya. Anda bila lagi? Whatsapp saya di: +60127594372

1whp mmg tip top..!!!
Wechat - PERMATAPUTIH
Whatsapp - 0145345009

Cipawann pn ad.. Terbaikk lah..

SHARE PADA RAKAN2 ANDA YANG NAK KUMPUL DUIT RAYA TU !!!
Nak tunggu apa lagi?? Pejam celik..pejam celik..dah hujung bulan 4 .. Nak dekat dah..Puasa jatuh pada 29/06/2014 , Raya jatuh pada 28/07/2014..haa....banyak nak pakai duit tu.. Jom...Bertindak sekarang..peluang biznes baik punya..sistem mudah je
..Nak tunggu lagi ?? PELUANG DEPAN MATA ANDA Hubungi saya sekarang !!
MODAL SEKALI JER SEUMUR HIDUP
- Pilihan Pakej -
1) PAKEJ SILVER
Modal sekali RM120 ( 1 Bussiness Center )
= Dapat 3botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM400 - RM12,600 seminggu .
2) PAKEJ GOLD
Modal sekali RM360 ( 3 Bussiness Center )
= Dapat 9botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM1,500 - RM37,000 seminggu .
3) PAKEJ PLATINUM
Modal sekali RM840 ( 7 Bussiness Center )
= Dapat 21botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM3,000 - RM88,000 seminggu !!

"KITA BUAT SAMPAI JADI"

Info Layari ☛ http://www.rcc2u.biz/NaimRahmat
Info Layari ☛ https://www.rcc2u.com/index.php?lang=en
Info Layari ☛ https://www.facebook.com/pages/Usahawan-Stevia-Mohamad-Naim/476567655802046?ref=hl

" Dunia moden adalah dunia perlumbaan.
Yang malas akan ketinggalan.
Cuma yang berusaha akan BERJAYA "
- Take a note -

-Perunding Anda- Mohammad Naim
Call / Sms : 013-9607103
Whatsapp : 012-6040300

Baru lepas belek Kalender..

insyaAllah dah xlama mana dah...puasa..jatuh pada 29/06/2014
raya .. jatuh pada 28/07/2014

masih sempatkan lg anda untuk mencari duit extra??
ANDA MASIH DI PERINGKAT AWAL !! ANDA BOLEH !!
dalam sebulan, paling minimum rm 1000 dlm genggaman..jgn tamak dah join terus nk income membuak2..buat perlahan2..sikit2 lama2 jadi bukit...

Orang tamak selalu rugi kan.. kena sabarrr.......

Usaha terus tanpa giv up

Pm Saya anda masih Terawal...
Sms/Call : 013-9607103
Whatsapp : 012-6040300

Kenapa saya memilih Syarikat RCC GLOBAL (M) SDN BHD?
Selama ni hanya yang aktif sahaja dapat imbuhan $$$
Pengguna?... yes dapat kebaikan produk.. yang lain habuk pun takda.
Kelainan di syarikat kami
Hanya guna produk..
*khairat kematian.. (.ingat mati selalu.)
*tabung kebajikan
*mata ganjaran (umrah percuma.. yang dah kaya sangat.. bagi tiket free ni pada org yang tak mampu)
GUNA APA? Gula dan kopi di syarikat kami hanya rm50 sebulan..
Jom tukarkan Gula Pasir dan Kopi dirumah anda sekarang

"Kesihatan Dapat , Faedah Pun Anda Dapat"

-Perunding Anda- (Mohamad Naim)
Call/Sms : 013-9607103
Whatsapp : 012-6040300

Hari Raya dah nak dekat, sudahkah anda mengubat kekosongan pOket anda tu??
Bukan orang yang tamak je selalu rugi..
Orang yang lambat bertindak lagi rugi..
Buat keputusan terhegeh2 lagi la rugi....
Nak tunggu lagi ?? PELUANG DEPAN MATA ANDA Hubungi saya sekarang !!
- Pilihan Pakej -
1) PAKEJ SILVER
Modal sekali RM120 ( 1 Bussiness Center )
= Dapat 3botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM400 - RM12,600 seminggu .
2) PAKEJ GOLD
Modal sekali RM360 ( 3 Bussiness Center )
= Dapat 9botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM1,500 - RM37,000 seminggu .
3) PAKEJ PLATINUM
Modal sekali RM840 ( 7 Bussiness Center )
= Dapat 21botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM3,000 - RM88,000 seminggu !!

Info Layari ☛ https://www.facebook.com/pages/Usahawan-Stevia-Mohamad-Naim/476567655802046?ref=hl

Seminggu maximum income dalam RCC GLOBAL (M) SDN BHD Rm12600 kalau 100% jadilah.....kalau 50% jadi Rm6000 dalam tangan.....Tak boleh buat jugak????Ok....maintain SEHARI rm100....SEBULAN RM3K...SAPE NAK Bagi???? HANYA Di RCC GLOBAL (M) SDN BHD...Tak suruh jual produk pown...,,hanya tukar gula pasir di rumah kepada Royal Sweetener Stevia YG 1000000000% GULA YANG BEBAS DRI PENYAKIT .
Nak tunggu lagi ?? PELUANG DEPAN MATA ANDA Hubungi saya sekarang !! (Y)
- Pilihan Pakej -
1) PAKEJ SILVER
Modal sekali RM120 ( 1 Bussiness Center )
= Dapat 3botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM400 - RM12,600 seminggu .
2) PAKEJ GOLD
Modal sekali RM360 ( 3 Bussiness Center )
= Dapat 9botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM1,500 - RM37,000 seminggu .
3) PAKEJ PLATINUM
Modal sekali RM840 ( 7 Bussiness Center )
= Dapat 21botol Royal Sweetener Stevia
= Potensi Income RM3,000 - RM88,000 seminggu !!

PM Laju2
-Perunding Anda- (Mohamad Naim)
Call/Sms : 013-9607103
Whatsapp : 012-6040300

Salam utk semua....ape2 pn utk pencerahan bv tya pd otai2 jgn main tmbak je......sy just duk diam dgn bv tiap2 mggu still dpt.....risiko dmana2 ada dlm perniagaan.....klu bv ada dlm snarai bnm knp dia still byr kpd lhdn....tepuk dada tya selera....ape pn sape2 nk tahu psal bv cntact sy 0129726983

Gwgfx slh 1 platform trbaek setakat ini...alhmdulillah setakat ini rmi yg brjaya n brjaya merubah idup....wlupun modal yg bsr tp blhlah wat wet tmbh bln2...nk tau blh whatsapp sy 0173407470...nurul

penat layan korang semua nie. apa kata kite usha benda nie pulak daripada sahabat saya " www.projekpioneer-taufik.com "
dengar cite no 1 dekat malaysia..Paling Depan~ Paling Laju~ ade Mentor? sistem MSC? gan Komuniti?
owner melayu, 1st hq dkt malaysia..dengar2 dapat anugerah " PALING JUJUR " dalam Asia Pasifik 2013 baru2 ini. jom usha ramai2 www.projekpioneer-taufik.com

Salam,
Sekadar sharing. Utk info BNM sangat alergic atau radar BNM so sensitive dengan mana mana program yang berciri fixed return atau daily ROI selain sifat produk yg tidsk setimpal dgn harga yg dibayar. Program2 yg bersifat daily ROI atau fixed return ini sebenarnya boleh menggugat tabungan orang ramai di bank bank saudagar. Ini yg paling sensitif selain status sykt yg tidak berdaftar dan tidak memiliki pejabat fizikal di Malaysia. Jika ciri ciri yg disebut ini tidak ada pada satu satu sykt itu...ianya lebih selamat dan aman utk org ramai sertai. Pengalaman lepas saya dulu yg pernah terima surat peringatan drp BNM mengajar saya lbh berhati hati memilih satu satu platform perniagaan berangkaian atau bisnes online. Hubungi saya utk kongsi2 peluang terbaik dan terkini di Malaysia.

Salam..
Jom join Nucerity International

Modal yg kecil
Company yg sgt bagus/ lesen AJL yg sah/ diiktiraff Yahoo Finance.
Product yg sgt2 bagus. Top rated no1 dunia
Perniagaan yg tiada risiko rugi.
PIONEER team
Pay out passive income Mingguan cecah rm40k.
HQ di wisma UOA jln Pinang KL.

Whatss app saya utk info 0176511228



Jgn lepaskan peluang menjadi PIONEER.
Telah terbukti.

Ufun club terbaik!! Ingin pencerahan... whatsapp sy 0148585520

qmg network modal minima rm100, dpt personal website, dapat produk, dan dpt peluang kerjaya,,,berminat?add wechat me-farah6754

Bagus jual pasir..alhamdulillah dpt pendapatan tetap

Btol tu..diorg mane tau amla n bafia ni..jnji maksyuk,apepun x pk..yg jd mgse org yg dbagi mkn duit2 tu..sbb tu gejala sosial mkin truk,ksan dr duit2 cmnilah..

ada sapa2 dengar pasal dchl. tempoh hari ada kawan ajak saya g talk dia kat HLA. Sekarang saya nak tengok pendapat taiko kat sini sebelum saya bertindak.

Xde investment yg guaranteed 100% selamat.hari ni xkena,esok lusa kena jugak..kdg2 sesetengah company mmg dh struggle dptkn kelulusan bnm.tp birokrasi biase la.tup2 aset dibekukan padahal company strong n bg dividen kat pelabur ok je.ade jugak company yg dh establish worldwide n smpai skang pun masih beroperasi elok, tp still disenaraikan bnm..nasib la

Btul..setuju AFFILIATE (dare2rich) sememangnye hebat, dan berlesen
Saya da join..bonus pun da msuk....
Modal anda blh pilih..dr rm50- rmXXXX

Kalo rse2 berminat blh pm sy segera..:)
Fb~sueri suraya

Whatsp~0176212570

Kalau nak bisnes,belajar dengan orang cina,kenapa saya cakap belajar dengan orang cina,sebab terbukti 88.47% ekonomi negara disumbangkan oleh golongan cina,nak pairing sana sini tu,tak payah la...fikir fikirkan la semua ye...

Satu pepatah orang cina,"CARI LAH KEKAYAAN ITU DENGAN USAHA KERJASAMA,WALAUPUN BUKAN COMPANY YANG SAMA",bukan nya macam melayu,bila nampak kawan da berjaya,timbul rasa dengki,ada niat nak jatuhkan bisnes kawan,cina tidak,kalau cina "LU HEBAT GUA RESPECT",

Elken terbaik n luar biasak .. syarikat dah 20 tahun, dah ramai gen-y jadi jutawan

ORANG YANG HEBAT,
HARI INI MESTI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM,
ESOK MESTI LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI...
PROJEK RAYA SAKAN 2014...
SAYA MENCARI ORANG YANG MENCARI PELUANG
MEMENUHI KEKOSONGAN JAWATAN SEBAGAI
JUTAWAN BERPENDAPATAN 6 ANGKA SETIAP
BULAN...
SAYA HANYA AKAN BERURUSAN DENGAN MEREKA
YANG BERANI MSJ SAYA SAHAJA untuk perkenalkan diri
& SAYA AKAN BUAT TEMUJANJI SELEPAS ITU...
HIDUP MESTI BERANI BERIMPIAN...
ORANG YANG TIADA IMPIAN IBARAT MATI SEBELUM
AJAL...whatsapp saya kpd Anda yg Anti MLM 0176275718

Jom join ni..
http://www.duitepi.com/faisal77

Orang kk, perlu penerangan mengenai Bossventure hubungi saya di talian 016-8225886

Bank negara Samalah dgn federal reserved di As,mereka yang kontrol semua, bila dah bnyk pelaburan lain lagi berjaya org tak melabur di bank2 lagi, maka bank akan mengalami kerugian, sbnrnya ni agenda Yahudi, nak suruh kita berhutang dgn bank, sbb tu dia Kacau company2 yg buat biznez ni

Jom jana pendapatan dengan Biz 1whp. Hanya bermodalkan RM55 sahaja.
Berminat boleh terus Whatsapp: 0193003492
Wechat: deanarosette

assalamualaikum...sbnrnya senang saja nk terangkan..bossventure ni bukanlah syarikat pelaburan mahupun MLM..ianya menjalankan aktiviti yg bernama profit sharing..bossventure mmg xde masalah dgn BNM..dan transaksi bossventure ni sememangnya besar sejak dari tahun 2011 lagi..tapi knapa BNM tak block transaksi bossventure?saya agak semua org bleh faham la kan maksudnya kan?assalamualaikum wbt

Setuju..setuju..diorang yg negatif sgt tu piiirahh...korang tgk je la geng2 BV ni buat duit..jadi katak bawah tempurung je la...bila hujan..'oooo..hujann....

Hebat ke... ?? Bukn kna wat loan 20k++++ ke.....

Xpayah le korang kecoh2..korang duduk diam2 bt hal sendiri lg bagus le daripada mengata kat org sana sini,itu xbetul,ini xbetul.

Sila login www.alexa.com untuk mengetahui populariti perniagaan anda. Ranking bossventure.com dalam lingkungan 26k dari beratus juta web.paling berdaya saing dan pilihan terkini.

Alhamdulillah. 1Whp pun ta trsenarai. 1Whp the best!!! Just put some trust n effort then awak akan merasai income yang sangat luar biasa! ;) pm me for more detail. Id wechat sheshimmy n facebook she nellz.

yslm cmne tuan3 n puan2...tengah hangat sekarang ni...ok x biz ni pencerahan..

so boss venture selamat ke x..sy da join

Dear all,

Choosing the right company is very important. If you would like to know more on a company which is endorsed by gov and products which were launched by KPDNKK ministers,
do whatsapp me @ 0175348717

Pencil.my tiada dalam senarai , jika berminat boleh pm saya 0104291781 , kawasan kajang , bangi dan serdang . SEMANGAT BOSS !

helooooo ni bukan OFFICIAL WEBSITE kerajaan laa yg ada hak utk umumkan serbuan atau apa....ini CUMA BLOG si pendengki kpd bisnes BV yg sedang naik. byk lagi company yg kena senarai tapi kenapa mention nama BV saja???...ketara sangat ni musuh BV ni.....kepada member2 BV jangan la goyang dgn kenyataan BLOG ini...BV ada panel hakim sendiri, bukan buat bisnes cincai . bila mana BV ada buat statement yg mereka ada lensen BNM???...yg ada tu lensen MSC dan SSM saja. lesen BNM mmg x qualify pun if apply sebab BV bukan sebuah institusi kewangan atau pun company investment. korang kena pahammmmm ...if ada member sini yg mahu tahu ttg bisnes BV lebi lanjut blm contact sy (sms dulu) 013 696 3900 - Jezz

i`m just a simple reseller in bossventure...

Jon join saya,Semuanya ada di VeMMA, Mahu kesihatan, Kebebasan masa dan wang, Malas2 cari org dan jual2 barang, guna lah bantuan sistem follow up.
Diiktraf oleh Kerajaan dan Jakim
Nak tahu lagi...sertai saya di http://tiadastress.blogspot.com

JOM JOIN UFUNCLUB BERBELANJA ONLINE MAKANAN KESIHATAN, BARANGAN BERJENAMA SPT LV, JAM ROLEX, HANDBAG COACH, PAKEJ UMRAH, BELI KENDERAAN DGN HARGA JAUH LEBIH MURAH DARI PASARAN... ANDA JOIN DIBERI UTOKEN DAN DIPERDAGANGKAN DIDALAM DAN LUARNEGARA DI DALAM BIDANG HARTANAH. SYARIKAT JOIN VENTURE ADALAH SYKT HARTANAH MAH SING GROUP DAN BINAPURI HAK MILIK TAN SRI MOKHTAR AL BUKHARI. SETIAP BIZNES BELI PADA HARGA RENDAH JUAL PADA HARGA TINGGI...MALAS NAK SPONSOR PUN DAPAT DUIT....RAJIN SPONSOR LAGI2 LAH LEBAT MASYUK...WASSAP UNTUK PENCERAHAN 0124141969/ MSJ SHJ 0195196696 REHAN (SG. PETANI KEDAH)

baik main no 4D magnum, toto atau dam ah cai.. modal Rm1, KALAU KENA rm2000 . . . hahaha pastu lu org jawablah kat akhirat

Klu nk dpt duit setiap bulan tanpa perlu bt kerja
Wssap sy 01119945732

BOSS VENTURES NO 19 tu tak tengok ke?pasal dah di kaburkan.bkal kena tindakan BNM la tu.nasib korang la...

1 whp kate bkn mlm atau piramid..tpi suh crik org duk bwh kte...mohon pencerahan?

Jom join toneexcel la..whatsapps ja 0195875323 tuk pencerahan.

Pegasus bullion siapa pernah dgr?jana duit dgn emas dan dapat dividen 5-10% stiap bulan tanpa perlu buat apa2!tiada tempoh matang!dividen dibyar mnggunakn gram maka tiada unsur2 money game.pendapatan pasif untuk anda yg sibuk dan tiada masa untuk biz!simpanlah emas xmustahil boleh naik mendadak..berminat sms,kol,whatsapp 0136905311,ariff

nak selamat ddok umah je tak yah buat pape..psal bisnes pon xyah..

Www.elken.com.my pilihan Terbaekkkk

Whatsapp 0177558417

Prefer lowest membership for travelling whole world cheap package holidays. Flights. Whatsapp ms yan 0177558417

Bkn syarikat pelaburan tp ada aktiviti mgambil deposit dpd org awam utk dptkan lesen? Then carik org utk join spy dpt income lebih tinggi lg siap ada pairing bonus, tu bkn MLM ke?

Kedai Online Perkongsian Untung SPSHOPS perniagaan real paling meletop sekarang. Mudah, Murah Tapi Untung Mewah. Real Business For Real Time Money.

Carilah rezeki yg halal...Semua biness yang baik, halal sumbernya menghasilkan laba yg baik. Mencari bahan-bahan diy e liquid di sini:
http://www.lelong.com.my/diy-e-cigarette-e-liquid-e-juice-concentrated-flavour-10ml-syazbiz-I1594703-2007-01-Sale-I.htm

1. yang jadi salahnya ambil duit bagi untung%. kalau ambil duit bayaran yuran ahli , barulah x salah , tau tak . anda nampak ini memang sengaja dibuat supaya mereka kena dengan bnm ,tutup website - untung billion beb camna untung billion rakyat malaysia baru join3-4 ribu orang je betul x . bank LOANlah kan adik Zahid HAMIDI bank terus kasi . orang yang berkerja degan Zahid hamidi pak sedara kitalah dia kerja kat bank negara .tau.....

2.ketua menteri sabah Musa AMAN dia punya adik bikin ini macamlah 2tahun lepas kat Filipina 4billion dia sapu duit melayu sana tau.

Bukan nak buruk kan sesiapa tapi itulah nyata ,company yang ada status MSC lagi gampang .dulu raja prepaid ribu orang melayu boleh jadi JUTAWAN .bnm nasihat JHON ceo tukar plan.

AC mizal bungkus pasal apa , malaslah nak cerita.......