Searching...
23 Februari 2014
7:43 PTG 226

143 Senarai Syarikat MLM Dan Pelaburan Tak Sah Dan Bakal Diserbu BNM

Bank Negara Malaysia (BNM) telah mengeluarkan senarai terkini syarikat dan laman sesawang yang telah dikenal pasti tidak diberikan kebenaran atau kelulusan di bawah undang-undang dan peraturan berkaitan yang ditadbir oleh BNM.

Apa yang mengejutkan, banyak syarikat yang tidak mendapat kelulusan melibatkan jenis perniagaan Multi Level Marketing (MLM). Antara nama besar dan sedang meningkat naik yang tersenarai ialah Boss Venture daripada syarikat Cash Deal SDN BHD. Namun, apa yang pelik ialah syarikat ini mendakwa perniagaan mereka selamat dan telah tersenarai dengan BNM seperti dibawah.


Sebanyak 143 Syarikat telah tersenarai seperti jadual yang Tengoktvonline sediakan dibawah.

Sudah tentu senarai ini akan memberikan kejutan kepada ramai pelabur yang telah mengikuti perniagaan yang ditawarkan. Diharap pendedahan ini dapat mengelakkan anda menjadi mangsa seterusnya dengan menjadi DOWNLINE kepada UPLINE syarikat-syarikat dibawah.


INFORMASI: Pelabur boleh mendapatkan pengesahan mengenai status pelesenan institusi kewangan yang terbabit dalam aktiviti pengambilan deposit yang dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia atau individu dan syarikat yang terbabit dalam aktiviti pelaburan yang dikawal selia oleh Suruhanjaya Sekuriti masing-masing di laman web www.bnm.gov.my dan www.sc.com.my.

Jabatan Pengaduan/ Suruhanjaya Sekuriti
Tel: 03-6204 8999 / 03-6204 8777
Faks: 03-6204 8991
E-mel: aduan@seccom.com.my

Bank Negara Malaysia
Tel: 03-2691 0824 / 2692 6482 / 2698 2810 / 2694 2143
Faks: 03-2698 7467
E-mel: bnmtelelink@bnm.gov.my

Sumber:tengoktvonline.blogspot.com

226 comments:

  1. Doublestemcell Iphytoscience ok ker..xde dlm list

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok bro xde masalah langsung

      Padam
    2. Company Skim cepat kaya yang masuk dalam list bnm.

      Padam
    3. Alhamdulillah. 1Whp pun ta trsenarai. 1Whp the best!!! Just put some trust n effort then awak akan merasai income yang sangat luar biasa! ;) pm me for more detail. Id wechat sheshimmy n facebook she nellz.

      Padam
  2. 1whp pon selamat..

    BalasPadam
  3. Nak selamat join Affiliate Marketing

    BalasPadam
    Balasan
    1. AFFILIATE JUNCTION TERBAIK . AJ HEBAT ANDA HEBAT !

      Padam
    2. Btul..setuju AFFILIATE (dare2rich) sememangnye hebat, dan berlesen
      Saya da join..bonus pun da msuk....
      Modal anda blh pilih..dr rm50- rmXXXX

      Kalo rse2 berminat blh pm sy segera..:)
      Fb~sueri suraya

      Whatsp~0176212570

      Padam
    3. Hebat ke... ?? Bukn kna wat loan 20k++++ ke.....

      Padam
  4. Nak selamat join affiliate marketing

    BalasPadam
  5. Nak selamat jgn buat pairing..sape mkn cili dia terasa pedasnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. company saya tiada dalam senarai dan company saya ada paring. suda 15 tahun masih bertahan. ada pairing pun selamat ba asalkan companynya stabil

      Padam
    2. Apa nama company awk.. boleh saya join?

      Padam
  6. Elken sgt2 luar biasakk.....(^__^)

    BalasPadam
  7. elken pon bodoh. tak guna tipu duit aku

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya elken lpas da dapat duit dari downline trus blah. Barang2 beribu2, yg mampus client ambil brg tu bayar bln2 tapi yg masuk mulut tu upline la..menyesal join. Klau tau mmg x ambi brg elken..

      Padam
    2. Biz elken modal rm75 tu ke? ?

      Padam
    3. Biz best insyaallah selamat, hutang bnk pun takde. Berada ranking top ten kt bskl. Minat bole sms atau wsap 014 5109 36

      Padam
  8. Elken memang Luar Biasa!!

    BalasPadam
  9. Mohon pencerahan tentang boss venture

    BalasPadam
    Balasan
    1. For info bossvanture...pls whatsapp 0125317376

      Padam
    2. QMG Network modal RM120 only ... whatsapp 0163532520 for info.

      Padam
    3. qmg network rm120 n 1whp rm55 the bestt!!!
      wechat - cipawann
      whatsapp - 0129803637

      Padam
    4. 1whp mmg tip top..!!!
      Wechat - PERMATAPUTIH
      Whatsapp - 0145345009

      Padam
    5. Cipawann pn ad.. Terbaikk lah..

      Padam
  10. Balasan
    1. Whatsapp saya for info bossvNture
      0125317376

      Padam
    2. QMG Network modal RM120 only ... whatsapp 0163532520 for info.

      Padam
  11. walkinonline.com SPAM tipu at cheras
    area. awas

    BalasPadam
  12. SHAKLEE SUPPLEMENT FOOD.. ALHAMDULILLAH.. SO FAR TEEEERRRBAIIIIK.. ID 445763..FAI 01226344348 WASEP 0123116320..SAPA NAK MAKAN SUPPLEMENT FOOD SHAKLEE.. N SAPA NAK BIZ.. CTCT YA.. 0126344348 FAI

    BalasPadam
  13. kesian yg kena tipu tu!

    BalasPadam
  14. Kesian..kesian..huhuhu...

    BalasPadam
  15. Saya pilih jalan selamat. Nk tahu atau nak kongsi....sila hubungi saya 0192105210

    BalasPadam
  16. Bossventure bukan syarikat pelaburan,bukan syarikat MLM...ia ada lah syarikat francies..
    sama konsep mcm ebay,lelong,mudah,KFC,macD....
    jika ingin mendapatkn maklumat tentang BV boleh call/msg/whatup sya... 0182000159
    kalo call xangkat sms atau whatup...

    BalasPadam
    Balasan
    1. so boss venture selamat ke x..sy da join

      Padam
    2. Bkn syarikat pelaburan tp ada aktiviti mgambil deposit dpd org awam utk dptkan lesen? Then carik org utk join spy dpt income lebih tinggi lg siap ada pairing bonus, tu bkn MLM ke?

      Padam
    3. 1. yang jadi salahnya ambil duit bagi untung%. kalau ambil duit bayaran yuran ahli , barulah x salah , tau tak . anda nampak ini memang sengaja dibuat supaya mereka kena dengan bnm ,tutup website - untung billion beb camna untung billion rakyat malaysia baru join3-4 ribu orang je betul x . bank LOANlah kan adik Zahid HAMIDI bank terus kasi . orang yang berkerja degan Zahid hamidi pak sedara kitalah dia kerja kat bank negara .tau.....

      2.ketua menteri sabah Musa AMAN dia punya adik bikin ini macamlah 2tahun lepas kat Filipina 4billion dia sapu duit melayu sana tau.

      Bukan nak buruk kan sesiapa tapi itulah nyata ,company yang ada status MSC lagi gampang .dulu raja prepaid ribu orang melayu boleh jadi JUTAWAN .bnm nasihat JHON ceo tukar plan.

      AC mizal bungkus pasal apa , malaslah nak cerita.......

      Padam
    4. Buktinya??

      Padam
  17. walkinonline.com bukan mlm

    BalasPadam
  18. UNICITY THE BEST.
    EVERYONE SHOULD JOIN UNICITY.

    HAI-O PUN BYK TIPU.

    BalasPadam
  19. Tanpa Nama berkata...

    Kenapalah org melayu suka nak jatuhkan org melayu. PHD tu mmg tinggi sebab tu lah kita tak maju maju.Sibuk cari salah orang tapi tak muhasabah diri sendiri. Bila nampak orang lain senang..mulalah nak buat komplen dan mengadu sana sini. Org ni lah yang selalu mengatakan dia di tipu...sebab orang mcm ni mostly harapkan duit jatuh dari langit..usaha tak ndak. Bila join bisnes dan dia gagal...habis satu company di salahkan...

    Bossventure adalah bisnes terbaru yang org melayu baru nak hidup ....biz ni dah masuk 3 tahun dah...sblm tu orang melayu tak tau peluang ni dan di pelopori oleh orang cina. Ok je bisnes waktu tu....tapi bila org melayu dah mula join dan ade yang berjaya..mulalah penyakit PHD datang..


    Bossventure bukan pelaburan! Itu for sure. So mmg tak der kena mengena dengan BNM pun. Dah jadi tanggungjawab BNM akan masukkan nama dlm report bila ada PHD PHD ni buat laporan. Di sebabkan bossventure ni bukan lah pelaburan..maka di letakkan dlm kategori unlisenced activity under BNM sebab bukan BNM tak kuarkan lisence utk bossventure sebab bossventure tak tertakluk bwh dia pun...sebab bukan pelaburan.

    Kalo tak paham...tanya... jgn main ikut je..akhirnya org kita yang rugi. Bossventure adalah Platform bisnes terbaik yang memberikan konsep win win tuk semua. Tiada unsur penindasan ...tiada unsur penipuan. Sumber pendapatan jelas dan halal. Bule whatsapp saya utk penjelasan 012.636.5437

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bossventure mmg bkn bwh bnm..
      Lgpn trbaru LHDN telah kluarkan surat imcome tax kpd reseller BV yg bpndapatan 5k keatas...
      Scra xlgsung mguatkan lg biz bossventure ni..
      Faham n selami dlu sblum berkata-kata..

      Padam
    2. Sokong 100% bossventure terbaik....siapa yg duduk area Jb @ kulai yang nak pencerahan mengenai bv ni boleh sms @ call sya...0107975995

      Padam
    3. tak apa... jangan kecoh2 sini. tunggu jak kompeni kena tutup baru cakap cerita ni betul.

      Padam
  20. Elken mmg terbaek!!

    BalasPadam
  21. Baik jual burger kat tepi jln or pasar malam..dah tentu xde org marah n untung rugi atas usaha gigih sendiri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju.. jadi usahawan yang sebenar benar usahawan..

      Padam
  22. Fikir yg baik2,cakap yg baik2,minta yg baik2,sangka yg baik2,Insha Allah yg dtg nanti yang baik2.....

    BalasPadam
  23. Ingin mengurangkn berat badan disamping sihat?whatsap di no 0123815782.ask me how?

    BalasPadam
  24. Azmanmath@gmail.com2 Mac 2014 5:16 PTG

    Ada masalah kesihatan sila whatsap saya di 0193087440

    BalasPadam
  25. SETAKAT NAK BUAT DUIT BERGANDA-GANDA, MUDAH JE !! Saya ada cara mudah !!

    PERBANYAKKAN SEDEKAH !!

    NAK TAHU, PM ALLAH S.W.T.! MACAM MANA NAK PRIVATE MESSAGE ALLAH S.W.T. ? DENGAN BERDOA.. SOLAT 5 WAKTU PENUH, BACA DOA BANYAK2..

    Tidak tahu bagaimana hendak mulakan? Angkat phone, call ustaz sekolah menengah anda dulu2.. Mintak diajar semula macammana nak doa dengan khusyuk !

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul... sekadar berkongsi.. stakat ni rezeki sy bertambah hnya dengan sedekah.. ikhlas hati .. bila terdetik ja hati nk sedekah.. trus sdekah.. jgn kita fikir byk2 sbb bila nk sdekah.. iblis akn bisik satu pnyakit kat kita.. pnyakit takut duit abis.. tp ternyata tu smua tipu muslihat iblis... janji Allah pasti.. dan mmg terbukti.. dengan Kuasa Sedekah.. kita insyaAllah lebih berjaya.. :)

      Padam
  26. tunetalk tone excel..pun ok.. satu2 nya telco yg bg kita pulangan ..bila kit topup prepaid kita..terbaikk

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yurp memangbiz terbaik abad ini.. Dengan tukar line sediada kepada tunetalk Dan guna macambiasa, sudah boleh menjana income pasif apabila kita promote kpda saudara n sahabat disekeliling.. Untuk detail area kajang n bangi boleh call 010-8044142 wasalam.

      Padam
  27. Orang kita perlu tahu...(ramai yg tak tahu dan tahu kondem je)..Jika sykt tu adalah pelaburan...makna nya sykt tu collect duit dan tanpa pertukaran dgn barang (fizikal atau maya), maknaya tak der jual beli...hanya investment. Sykt yang macam ni..wajib ada approval dari BNM sebb collect duit dari sykt. Kalo yang berniaga barang...contoh double stem sel tu....itu tak yah lah mintak BNM...kalo cam tu..parah lah semua peniaga kene mohon lesen BNM ..yang jual pasal malam pun kene mintak BNM....org bukan bangsa kita jika tanya soalan ni pasti tergelak besar.....

    Manakala MLM ni adalah sistem pemasaran dan byrn keuntungan. Halal atau haram MLM tu bukan bergantung kepada produknya halal shj ..tapi ade bbrp factor kene consider. Pada pendapat peribadi saya double stem memberi keuntungan melampau pada ahli nya. Jadi berapakah nilai produk tu sebenarnya... ini yang menyebabkan ada unsur penipuan dan penindasan pada orang tertentu...

    So, fikir2 kan lah ya...

    BalasPadam
  28. Tiada masalah niaga MLM. Tapi carilah syarikat yg kukuh dan menawarkan produk yg kualiti tinggi serta mengatasi masalah orang ramai...
    Niaga Bio Velocity.Sleep Mate sangat bagus sebab memberi peluang memperbaiki atau mengekalkan tahap kesihatan diri.
    http://facebook.com/PowerBVSMMalaysia

    BalasPadam
  29. Mlm...org lain keja penat2...yg kaya tokey je...

    BalasPadam
  30. BossVanture Memang Bukan Bisnes Pelaburan, sebab itu tersenarai list BNM syarikat tiada lesen pelaburan. Memang BV ni tidak ada lesen pelaburan, BIAR JELAS Tuan2 semua.

    Kepada sesiapa Join BV ni, syarikat bagi keuntungan (profit sharing) kepada resellernya sahaja, Sampai ke hari ini syarikat BV masih teguh dan terus kehadapan, baru saja keluar paper dalam the star tempoh hari,

    Ramai yg telah nikmati keuntungan dari BV, tak macam eBay dan lain2 yang tak bagi share keuntungan jika daftar dgn mereka. Hanya jualan dan belian samata2.

    Nak tahu dgn lanjut lagi sila isi form disini--> http://bit.ly/1guojOh
    kemudian cek emel. terima kasih

    BalasPadam
  31. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tune talk.....Utk keterangan lanjut hubungi sya di talian 017-3076182

      Padam
  32. Balasan
    1. Prnah dgr hee..terbaek

      Padam
    2. Salam..GWG satu platform terbaik..satu pelaburan yg berbaloi

      Padam
  33. Tak perlu claim siapa bagus siapa tak bagus....
    Yg penting jika ingin jadi usahawan....pastikan perniagaan halal ikut syaraq dari semua sudut. Kemudian belajar ilmu usahawan....etika menjadi usahawan....ikuti model teragung nabi Muhammad saw dan para sahabat yg menjadi usahawan teragong.....

    BalasPadam
  34. Saya mencari mereka yang ada pengalaman internet.. yg newbies ke, yang biasa2 ke, untuk bina team online.. perniagaan berasaskan affilate marketing dan jual servise... berminat, pm saya www.facebook.com/azwan90
    Whataspp +60132106254

    BalasPadam
  35. nk tahu pasal bossventure, add fb ni kite pm k.. :) https://www.facebook.com/amie.boss.5

    xkenal maka xtahu dan xcinta dgn bisnes ni.. so, jom kite sembang dlu psl bossventure ni mesti menyesal xjoin awal.. ramai menyesal pun sebab join lambat je.. :D insyaAllah sama2 berjaya..

    BalasPadam
  36. Bila lar Qnet nak nasuk list ni??

    BalasPadam
  37. Fikir logik tuan2.. Kalau benar BossVenture itu satu penipuan.. Manakan sampai sekarang bisness ini semakin berkembang.. Mesti tutup, mesti dah kene rush, tapi bisnes ini semakin maju.. Disebabkan kebenaran dlm bisness ini, kami dlm bisness bossVenture tidak gentar dgn segala fitnah untuk memburukkan nama baik bisnes ini... Terus maju BossVenture..

    BalasPadam
  38. Udah2 la tu. Baik bukak bisnes kedai runcit ke, meniaga barang kat pasar malam ke, lg jelas halal nya pendapatan yg masuk tu. Buat mlm xde lg org melayu yg penah kaya raya, mai tunjuk kat aku sorg. Setakat tayang gambaq keta dlm facebook tu bdk sekolah pon boleh buat. Yg betul2 kaya tu sbb bukak bisnes jd usahawan ada perniagaan sndiri, yg tu baru betol. Setakat sembang kencang, pastu ajak kluar bincang air segelas pon x mampu nak belanja, x payah la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju.. mari lah kita terjun dlm bidang perniagaan yang sebenar benar perniagaan.. jadi usahwan.. keluarkan idea2 baru.. bersaing dgn usahawan2 yg ada..

      Padam
  39. Hahahaha. kebanyakannya pelaburan. pelik tapi ramai org suka join. Mcm2 company berdaftar kebanyakan. Rasa maleh nk join dah. Bila dah join bayor sana-sini. payoh bebenor nak dapat modal balik.Promote kat kekawan bagai nk rak. RUGI adalah...

    Last aku join Komuniti Ishare. Simple. modal RM100 duk beli ikit dia. Bukan MLM. Ajak kawan join satu sen tak dapat. Cuma komisen dapat masa dia renew insuran kete dia sahaja...

    Dpat jugak komisen, insuran murah, dapat PA, towing free, kereta ganti free, side income... tahun depan insuran ngan roadtax aku free dah... untuk seumur hidup. semua ni dari komisen jer... bukan aku agen insuran cuma kenalkan ke kepada komuniti ishare.

    Insuran kete memang dah keperluan nk wat cam ner..
    so, aku langsung tak kisah korang nk join atau tak Komuniti iShare.. sebab apa koorng tetap kene bayar jugak insuran dan roadtax. padan muka korang.

    siap masuk astro awani tu.. hik2... pandai2 koorg dah besar dah pun

    kalau korg nk tau periksa dulu kat

    facebook.com/komuniti.ishare

    tgk dulu video kemudian pandailah koorg buat pertimbangan...









    BalasPadam
    Balasan
    1. Cuba mface pula...xpayah cari org...berminat call En.Sahlan 0194545818

      Padam
    2. Xpayah cari org. Berminat call?? Wehhh bangang. Tu bukan ko cari org ke. Berminat suruh call. Apa lah bangang sangat org mcm korang ni..tak fhm betol aku..

      Padam
    3. Xpayah le korang kecoh2..korang duduk diam2 bt hal sendiri lg bagus le daripada mengata kat org sana sini,itu xbetul,ini xbetul.

      Padam
  40. ASB kata haram....memenda ni tak haram ker....

    BalasPadam
  41. YSLM/CDTUP THE BEST
    CALL ME 0199399252

    BalasPadam
  42. BV d best...

    BalasPadam
  43. Apa kata jom join phytoscience.. baru setahun dah nak ada wisma.. product semua bagus.. yang penting .. marketing plan yang baik akan buat kita terus maju.. jom wechat karrim2461 / whatsapp 019 3337734

    BalasPadam
  44. Mana 2 pun..data lg suka mface.. Lg selamat Dan terbaik....berminat blh pm sy atau call 0197869415... Dh setahun lbh says bust xder masalah lg

    BalasPadam
  45. MlM ni sistem perniagaan je...just a sistem..kne fhm tu..kehidupan kita pn ada sistem jgk..dr sefi rangkaian dan juga bertingkat...khidupan mnusia boleh berkembang mcm skrg ni di sbbkan rangkaian la..dan stiap rangkaian tu ada tingkat2 dia..mcm tu jgk bisnes..klau nk kmbangkan perniagaan tu dan nk dpt keuntungan lebih dr biasa kena bkak rangkaian lain sberapa bnyk yg mampu utk kita handle..konsep MLM tu luas...blaja la...kalau blom pernah buat MLM jgn condem perniagaan org lain klau kita pn xsuka org kondem peeniagaan kita...ini perniagaan...take it or leave it

    BalasPadam
  46. YSLM CDTUP.COM JOM JOM JOIN KERANA...
    Website Ini Hanya Untuk Individu Yang 'INGIN GOYANG KAKI SAHAJA'
    'TETAPI MAHUKAN INCOME'

    BalasPadam
  47. Forever Living Products terbaikkk!! Keuntungan berganda2.. FLP memang perniagaan MLM, tp bukan sistem piramid sebab syarikat x pakai sistem pairing.. berminat blh call/sms 0199269317/0145412287

    BalasPadam
  48. TonePlus yg TERBAIK!!!..satu2 nya telco yg bg kita pulangan dan pasif income selama mana org tu pakai simkad toneplus sehingga 13%. Jadilah jutawan telco SEKARANG..!! nak tahu bole call/sms/ whatsapp 01118639663

    BalasPadam
  49. Ni senarai sebab akta amla & bafla.. bnm bkn suka2 masukkan dlm senarai.. semua melalui rekod dan pemerhatian.. nak selamat x payahla susahkan diri nak mencari donwline bagai.. produk pun kita xtau kdg2 amik dr china yang ntah ape2.. sanggup ke mengeksperimenkan diri sendiri dgn cecair yg kite pun bkn saintis nak tentukan.. wallahualam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btol tu..diorg mane tau amla n bafia ni..jnji maksyuk,apepun x pk..yg jd mgse org yg dbagi mkn duit2 tu..sbb tu gejala sosial mkin truk,ksan dr duit2 cmnilah..

      Padam
    2. Setuju.. sebab kita x tau duit kita tu dipusing mcm mna.. ada x bnda2 shubhah yg tersembunyi.. tmbh2 bila bsnss dtg nya dr yg kafir.. sdngkan ASB yg dlm Malaysia ni pn org ckp haram.. ni kan pula business yg international yg berkisar di seluruh dunia.. wallahualam..

      Padam
  50. From mr richard our COO:-

    1. BV is not investment company
    2. BNM list only an announcement NOT blacklisted . Is normal procedure of BNM if there is complain or inquiry from public or individual concern they will put up bnm alert list.

    this alert caused by:-
    Many untrained / uneducated new reseller licensees put up in the blog or facebook promoting Bv that cause misperception or misleading bv as investment company . Bv is NOT investment company .. BV is platform biz doing online shopping

    3. BV is getting advise b Bv company lawyers before making any prompt action or announcement

    4. It is NOT serious matter it is only NORMAL procedure of BNM

    BalasPadam
  51. Perniagaan MLM..siapa yg akan kaya raya??? Org yg terdahulu atau pionear yg lakukan yg akan kaya raya..ANDA mahu jd PIONEAR biznez hebat?? call me 011-10655349..biznez baru..peluang baru..jadi kan impian dan cita2 anda menjadi kenyataan..

    BalasPadam
  52. Jom bersama syira biz drimbalife dpat produk kesihatan drimbalife coffee or moringa jus. Berminat boleh whtsupp syira 0187617681..

    BalasPadam
  53. Haha...mcm2 ada.Siapa bilang SD tak bagus...dlm list cakap tiada lesen la...diserbu la..tapi tahun lalu 2013 siapa yg rasmikan syarikat Melibatkan group SD ni, bukan Dtk Hassan Malek ke? Jgn suka2 cakap.

    BalasPadam
  54. kena pandai beza pelaburan & MLM...bukan MLM tu yg tak bagus...org yg buat MLM tu yg tak bagus...kalau la MLM tu tak bagus..tak kan la MLM tu bwh Akta Jualan Langsung KPDNKK...yg kat dlm list tu Steady Dynasty takde lesen...mmg la takde lesen AJL sbb bukan SD tu yg empunya syarikat MLM tu...mereka juz pengedar jer..nama kumpulan jer bukan syarikat laaa...company yg keluarkan brg2 tu lain...jgn suka menunding jari kat org lain...betol kata Tanpa Nama kat atas tu...kalau la SD tu tak bagus...tak kan la Menteri KPDNKK sendiri yg merasmikan office company kat Southgate 6/10/13 yg lepas siap masuk Utusan Malaysia & tv masa pelancaran hari tu...tak tengok yer?.....

    BalasPadam
  55. Ini bila melayu nak mula naik ada lah kaki dengki phd sibuk nak cari complain ke Bank Negara suruh rush.Macam Genneva orang melayu baru nak senang kaki dengki konon penguna Islam ada unsur riba.sekarang bila melayu tersungkur dia suka.bila melayu nak berhenti dengki kesumat ini

    BalasPadam
  56. MELAYU DAN PHD TIADA BOLEH DIPISAHKAN....Dua tahun lalu bangsa Cina buat semua berjaya, mereka bantu sesama mereka tapi MELAYU macam biasa sebab tu la bangsa kita macam nie aje..BOSSVENTURE platform terbaik..bukan MLM, bukan pelaburan...wassup saya utk info pasal BOSSVENTURE (area Kuching, Shah Alam, Kuala Terengganu, Sabah insyaAllah saya boleh bantu) -------> 0126950867 (fendy).

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul3..sy setuju..

      Padam
    2. Setuju..setuju..diorang yg negatif sgt tu piiirahh...korang tgk je la geng2 BV ni buat duit..jadi katak bawah tempurung je la...bila hujan..'oooo..hujann....

      Padam
  57. Huuu Nasib Dr Azimuth xda. .
    MIG mahhh

    BalasPadam
  58. Sebenarnya bila call bnm sendiri..bkn bossventure saja yg xtrsenarai dlm bnm tetapi smua syarikat yg melibatkan perniagaan online mmg xkaitan dgn bnm..hanya MSC sahaja yg mengiktiraf smua perniagaan online.bossventure dsalah anggap dsebabkan penerangan yg salah drpd org lain yg menerangkan benda ni sbgai pelaburan tetapi bossventure ini merupakan bisnes yg mnghasilkan keuntungan dr hasil jualan untung syarikat dan dbahagi sma rata kpd reseller2 dia..itu sahaja..bnm menyenaraikan cash deal sbgai x brdaftar sbb byk aduan menyatakan cash deal sbgai syarikat plaburan sbb itulah dorg letak dlm senarai.so anda semua jgn salah anggap ttg semua ni sbb mana2 pun syarikat perniagaan online mmg x berdaftar dgn bnm..dia cuma diiktiraf oleh MSC STATUS SAHAJA..sy sendiri dah tanya dengan bnm ttg perkara ini...anda smua xprlu risau dalam perniagaan online ni..anda jg blh call bnm tnya pkara yg sbnar dan anda smua jg akn dpt jawapan yg sama.jd sblum kita percaya statement negatif dr org lain lebih baik kita sendiri yg mengambil langkah untuk brtanya sendiri ke bnm jika masih xpuas hati atau takut...

    BalasPadam
  59. Kalau berminat nak jd agen topup boleh la pm sya yuran daftar hnya rm10 percuma modal permulaan rm5 seumur hidup...

    Celcom - 5.00% (jual celcom rm10 untung 50sen)
    Digi - 4.00% (jual digi rm10 untung 40sen)
    Maxis - 4.00%
    Umobile,tunetalk & xox - 4.50%
    Dan byk lagi telco boleh dijual...

    Cara kira untung...(celcom)

    Rm30.00 X 5.00% = rm1.50
    Rm10.00 X 5.00% = 50sen
    Rm5.00 X 5.00% = 25sen

    Dlm modal kita syarikat hnya potong rm9.50 utk topup rm10,baki 50sen terus tinggal dlm modal kita.berminat boleh pm sya di no 0168957555 (whatsapp pon boleh)...
    Mohd imran

    BalasPadam
  60. Menggelabah bossventure..kalau tak salah diam2 dahla...ari tu bkn main lagi member aku cakap bossventure ada bnm license n listed company...skali listed lain daa...chooooiii~

    BalasPadam
  61. Trend mlm meletakan marketing plan dan pelebaran rangkaian ditahap pertama.meletakan produk hny sebagai batu loncatan.

    BalasPadam
  62. Salam, sibuk sangat kejar dunia. Seolah-olah hidup ni menongkat langit. Cuba tanya diri kita sendiri, adakah aku dlm golongan kaya di akhirat nanti? Allah tau siapa kita....

    BalasPadam
  63. Salam..kpd yg berminat nk thu info GWG yg lbih lanjut bleh hubungi/sms/whsapp di 013-4364861(nasrul).t.ksh..

    BalasPadam
  64. KOTA BELUD, SABAH,MALAYSIA.

    ( GAHARU EMAS KBS ENTERPRISE )

    H/P- 017-6473815 ( WHATAAP)( SELURUH MALAYSIA )
    H/P- 013-8183815 ( WHATAAP)( SELURUH MALAYSIA )
    TEL-03-2421737( KUALA LUMPUR )

    ( GAHARU MAS KB SABAH )
    H/P- 010-7932126 ( WHATAAP)( SABAH )
    H/P-011- 15399725 ( WHATAAP )(SABAH )

    1. MENJUAL ANAK POKOK GAHARU AQUALARIA MALACINSIS
    2. MENERIMA TEMPAHAN ANAK BENIH AQUALARIA SINENSIS
    3. MENERIMA TEMPAHAN BIJI GAHARU
    4. MENERIMA TEMPAHAN BENIH GAHARU DARI TISU KULTUR
    5. PERCUMA TUNJUK AJAR CARA PENANAMAN BENI TISU KULTUR
    6. KHIDMAT PEMINDAHAN POKOK GAHARU BERSIZE BESAR
    7. KHIDMAT SUNTIKAN POKOK GAHARU
    8. MENJUAL BAJA KHAS UNTUK POKOK GAHARU
    9. MENJUAL VAKSIN SUNTIKAN POKOK GAHARU
    10. MENJUAL BAMBOO STICK KHAS SUNTIKAN POKOK GAHARU
    11. MENJUAL BAMBOO STICK BELUM RENDAM
    12. PERCUMA TUNJUK AJAR CARA SUNTIKAN POKOK GAHARU
    13. PERCUMA TUNJUK AJAR PENYEDIAAN PERALATAN SUNTIKAN DENGAN LENGKAP
    14. MENJUAL PERALATAN SUNTIKAN POKOK GAHARU
    15. KHIDMAT SUNTIKAN POKOK GAHARU SECARA USAHASAMA 60%/40%
    16. MENJUAL PISAU CARVING GAHARU
    17. MENJUAL TERAS GAHARU NATURAL
    18. MENJUAL TERAS GAHARU HASIL SUNTIKAN
    19. MENJUAL KAYU RACIK POKOK GAHARU
    20. MENJUAL SERBUK KAYU GAHARU
    21. MENJUAL GELANG KAYU GAHARU
    22. MENJUAL TASBI KAYU GAHARU
    23. MENJUAL TEH GAHARU SINENSIS
    24. MENJUAL KOPI GAHARU SINENSIS
    25. MENERIMA TEMPAHAN MINYAK GAHARU
    26. MENERIMA TEMPAHAN GELANG GAHARU

    BalasPadam
  65. Jom join QMG. Daftar SSM. Whatsapp 0142636009

    BalasPadam
  66. Kalo nak buat bisnes jgn buat yg pairing.pairing tu haram..tak percaya? Search akta jualan langsung dri kpdnkk.jika berunsurkan jualan maka perlu register dgn kpdnkk (tapi adakah iya pairing)..kalo tiada produk adalah investment yg perlu register dgn BNM.tak kira lah apa2 bisnes.buatlah baik2..jgn tipu org.buat dgn ikhlas 9/10 pintu kekayaan dtg dri bisnes.

    BalasPadam
  67. semua company adalah terbaik.. x perlu mengata mana2.. tengok diri tu ada perubahan atau tak.. kalau tiada perubahan.. buat perniagaan bijak.. kita saling menyokong antara satu sama lain adalah amalan mulia.. doakan MALAYSIA sentiasa AMAN dan MAKMUR :)

    BalasPadam
  68. http://oohttte.com/mohdali

    BalasPadam
  69. Tone Excel gunakan simkad handphone sambil jana pendapatan sampingan
    www.toneexcel2u.my/amirrasyid14

    BalasPadam
  70. Nk join QMG whats up sy 013884699.area klang.hanya modal rm100 shj.sbh n srwk rm120 shj.tq

    BalasPadam
  71. Hari ni topup....minggu depan topup lagi...mcm tu lah seterusnya....sampai bila..? Duit habis mcm tu saja tiada faedah dan pulangan...apa kata tukar ke Simkad Toneexcel....sekurang2nya duit topup yg kita guna tu dibayar dgn faedah dan pendapatan

    BalasPadam
  72. Boss venture tunggu giliran kena rush

    BalasPadam
  73. ambil individual license dgn FIMM under security commission lg senang. Baru RM180...still boleh buat duit..active and passive..kalau ade benda yg betul and regulated by suruhanjaya sekuriti sendiri kenapa masih nak ikut yg was2? Pelik rakyat Malaysia ni.

    BalasPadam
  74. Dchl. Rz corporation is the best..

    BalasPadam
  75. STOKIS M.X.T PENANG!

    019-518 0003


    Apa tu M.X.T?


    Pembina otot + Pembesar otot + Pengeras Otot + Penebal otot + Urat2 konfem timbul+ speedy recover + pengecas tenaga maksimum + stamina berpanjangan + power di ranjang + peningkat testosterone + pembentuk badan dgn menurunkan bodyfat badan + Menambahkan saiz zakar + Melancarkan perjalanan darah + meningkatkan libido = ALL IN ONE !! 
    _____________________________________________

    RM200

    _____________________________________________

    BAGAIMANA NAK GUNA M.X.T?

    - BUKA KOTAK AMEK 1 SACHET

    - AMEK AIR KOSONG YG SEJUK SEBANYAK 200ML DLM SEPARUH GELAS (TAK KISAH LA AIR PETI SEJUK KE AIR YG LETAK AIS KE...JANJI IA TAKDE KEPANASAN)

    - MIX 1 SACHET DGN AIR TERSEBUT..

    - MINUM 30 MINIT SEBELUM APA2 AKTIVITI ANDA YG MEMERLUKAN TENAGA DAN KEKUATAN

    - JIKA HARI TERSEBUT TAKDE AKTIVITI, JUST MINUM 30 MINIT SEBELUM SARAPAN

    _____________________________________________

    NK AMBIL M.X.T BY HAND?

    SELURUH PULAU PINANG!!!

    PULAU PINANG -0195180003
    KEDAH-BOLEH BY HAND 

    DI TOL SP SELATAN. 


    KAWASAN ANDA TIADA? KAMI BOLEH POS.

    NAK MINTA KAMI POS? SMS TERUS 0195180003 POS FREE SELURUH MALAYSIA

    ______________________________________________

    RM200

    ______________________________________________

    - 1 KOTAK ADA 30 SACHET. RM200

    - TIADA SEBARANG SIDE EFFECT... BOLEH BERENTI ANYTIME JIKA DAH PUAS HATI

    ________________

    BalasPadam
  76. Meh bagi anak2 pendidikan yang terbaik . Bukan skor A (yang pasti) . For more info kindly contact me at 0178755752 (Fatin) .


    Pencil.my mampu mengubah cara anak anda belajar .

    BalasPadam
  77. Ternyata biz 1whp selamat. Jom join biz ni sesuai utk sesiapa yg nk cari side income. 1whp hanya RM55! Utk info whatsapp 0132704667 skrg jgn lepaskan peluang! Sesiapa pun boleh join tak kira umur jantina bangsa. Sape nk duit cepat2 whatsapp me!

    BalasPadam
  78. assalam...sy join tone excel...xde kerugian langsung..lgpun telco sape nk tipu..hari2 kita guna..minat blh sms/pm sy
    Buat Duit Dengan Handphone
    --------------------------------------
    Tentang Bisnes ini, ada apa-apa yang anda kurang faham,
    hubungi saya untuk bantuan?
    Ini sedikit penerangan ringkas jika anda sudi membacanya.
    Khas untuk anda.
    Kita akan menjual simkad ToneExcel, bukan topup.
    Pembeli boleh kekalkan nombor telefon lama mereka.
    Dan selepas itu, mereka boleh topup di kedai-kedai
    topup, online banking, stesen minyak dll.
    Harga pakej ini: RM110
    RM90 = Simkad (ada kredit RM30)
    RM10 = Buku Panduan A-Z
    RM10 = Pengendalian dan postage
    Komisyen Kita
    Terdapat 2 jenis komisyen:
    1. Setiap kali jual produk RM110,
    komisyen kita adalah RM20 (Sekali dapat)
    2. Selagi pembeli tadi topup kredit ke
    simkad tersebut kita akan terima 10%
    komisyen dari nilai topup itu.
    Jika bulan itu, pembeli itu topup RM100,
    kita dapat RM10. Jika 10 pembeli? Jika
    100 orang pembeli pula? Tiada had jualan.
    Ok.. Itu sahaja secara asasnya bagaimana
    Bisnes ini berjalan.
    Bisnes ini mudah dan murah.
    Jadi, ramai yang berminat untuk sertai.
    Mungkin mereka hanya belum tahu tentang peluang ini sahaja.
    Jika anda berminat, sila PM saya supaya
    saya berikan no akaun untuk pembayaran RM110
    dan anda boleh terus mula...

    http://www.oohttte.com/salwamh87
    Berminat Sila pm/sms/ : 01115054629

    BalasPadam
  79. knapa perlu blanja bnyak2..dgan mdal yg kcil kta bole gndakan duit...duit trus ke akaun sndri...cma rm20 rnggit...
    1 orng kta dftar kta dpat rm20..
    klau 2 orng = rm40..
    byangkn 1 hri kta dftar 2 orng....
    so hjung blan duit mbcca rm1600...hehehehee...duit msuk...
    id wechat : HaZmiL
    no hp : 0135479279

    BalasPadam
  80. Bossventure (Cash Deal Sdn Bhd) memang bukan daftar sebagai investment company. So mestilah tiada lesen pelaburan. Kalau nak tau lebih lanjut, pls sms/wechat sy : 0105272539

    BalasPadam
  81. Okey..Jom ikut sy ke UFUN..xpening kepala dah..terpaksa jd kaya..
    Yg pelabur2 emas tu jom selamatkn emas2 anda bw ke UFUN GOLD .dpt gantikan smula kerugian tu!!!
    Ctc jer 0196615529 / 0192106035

    BalasPadam
  82. jom join TONEEXCEL... best sangat....
    nak tahu... jangan malu...
    pm/sms/whatsapp jer 0123484291
    klik free "register"...

    http://oohttte.com/amalina

    atau

    http://oohttte.com/?u=amalina

    BalasPadam
  83. Bossventure (Cash Deal Sdn Bhd) memang tiada lessen pelaburan kerena bukan pelaburan. syarikat ini tidak ada lessen memungut wang. hanya, bank dan syarikat kewangan berdaftar sahaja yg boleh memungut wang. cnthnya sebelum ini banyak syrikat bukan pelaburan tapi memungut wang tampa lessen telah diserbu.

    BalasPadam
  84. Anda suri rumah atau pelajar sepenuh masa? Mahukan pendapatan sampingan? Mari berbisnes dengan saya! Modal serendah RM50 sahaja! Saya ULANG! RM50 sahaja! Saya bagi diskaun. Kerja mudah dan cepat! Ramai yang dah join 1whp ni. Termasuk saya. Anda bila lagi? Whatsapp saya di: +60127594372

    BalasPadam
  85. SHARE PADA RAKAN2 ANDA YANG NAK KUMPUL DUIT RAYA TU !!!
    Nak tunggu apa lagi?? Pejam celik..pejam celik..dah hujung bulan 4 .. Nak dekat dah..Puasa jatuh pada 29/06/2014 , Raya jatuh pada 28/07/2014..haa....banyak nak pakai duit tu.. Jom...Bertindak sekarang..peluang biznes baik punya..sistem mudah je
    ..Nak tunggu lagi ?? PELUANG DEPAN MATA ANDA Hubungi saya sekarang !!
    MODAL SEKALI JER SEUMUR HIDUP
    - Pilihan Pakej -
    1) PAKEJ SILVER
    Modal sekali RM120 ( 1 Bussiness Center )
    = Dapat 3botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM400 - RM12,600 seminggu .
    2) PAKEJ GOLD
    Modal sekali RM360 ( 3 Bussiness Center )
    = Dapat 9botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM1,500 - RM37,000 seminggu .
    3) PAKEJ PLATINUM
    Modal sekali RM840 ( 7 Bussiness Center )
    = Dapat 21botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM3,000 - RM88,000 seminggu !!

    "KITA BUAT SAMPAI JADI"

    Info Layari ☛ http://www.rcc2u.biz/NaimRahmat
    Info Layari ☛ https://www.rcc2u.com/index.php?lang=en
    Info Layari ☛ https://www.facebook.com/pages/Usahawan-Stevia-Mohamad-Naim/476567655802046?ref=hl

    " Dunia moden adalah dunia perlumbaan.
    Yang malas akan ketinggalan.
    Cuma yang berusaha akan BERJAYA "
    - Take a note -

    -Perunding Anda- Mohammad Naim
    Call / Sms : 013-9607103
    Whatsapp : 012-6040300

    BalasPadam
  86. Baru lepas belek Kalender..

    insyaAllah dah xlama mana dah...puasa..jatuh pada 29/06/2014
    raya .. jatuh pada 28/07/2014

    masih sempatkan lg anda untuk mencari duit extra??
    ANDA MASIH DI PERINGKAT AWAL !! ANDA BOLEH !!
    dalam sebulan, paling minimum rm 1000 dlm genggaman..jgn tamak dah join terus nk income membuak2..buat perlahan2..sikit2 lama2 jadi bukit...

    Orang tamak selalu rugi kan.. kena sabarrr.......

    Usaha terus tanpa giv up

    Pm Saya anda masih Terawal...
    Sms/Call : 013-9607103
    Whatsapp : 012-6040300

    BalasPadam
  87. Kenapa saya memilih Syarikat RCC GLOBAL (M) SDN BHD?
    Selama ni hanya yang aktif sahaja dapat imbuhan $$$
    Pengguna?... yes dapat kebaikan produk.. yang lain habuk pun takda.
    Kelainan di syarikat kami
    Hanya guna produk..
    *khairat kematian.. (.ingat mati selalu.)
    *tabung kebajikan
    *mata ganjaran (umrah percuma.. yang dah kaya sangat.. bagi tiket free ni pada org yang tak mampu)
    GUNA APA? Gula dan kopi di syarikat kami hanya rm50 sebulan..
    Jom tukarkan Gula Pasir dan Kopi dirumah anda sekarang

    "Kesihatan Dapat , Faedah Pun Anda Dapat"

    -Perunding Anda- (Mohamad Naim)
    Call/Sms : 013-9607103
    Whatsapp : 012-6040300

    BalasPadam
  88. Hari Raya dah nak dekat, sudahkah anda mengubat kekosongan pOket anda tu??
    Bukan orang yang tamak je selalu rugi..
    Orang yang lambat bertindak lagi rugi..
    Buat keputusan terhegeh2 lagi la rugi....
    Nak tunggu lagi ?? PELUANG DEPAN MATA ANDA Hubungi saya sekarang !!
    - Pilihan Pakej -
    1) PAKEJ SILVER
    Modal sekali RM120 ( 1 Bussiness Center )
    = Dapat 3botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM400 - RM12,600 seminggu .
    2) PAKEJ GOLD
    Modal sekali RM360 ( 3 Bussiness Center )
    = Dapat 9botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM1,500 - RM37,000 seminggu .
    3) PAKEJ PLATINUM
    Modal sekali RM840 ( 7 Bussiness Center )
    = Dapat 21botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM3,000 - RM88,000 seminggu !!

    Info Layari ☛ https://www.facebook.com/pages/Usahawan-Stevia-Mohamad-Naim/476567655802046?ref=hl

    BalasPadam
  89. Seminggu maximum income dalam RCC GLOBAL (M) SDN BHD Rm12600 kalau 100% jadilah.....kalau 50% jadi Rm6000 dalam tangan.....Tak boleh buat jugak????Ok....maintain SEHARI rm100....SEBULAN RM3K...SAPE NAK Bagi???? HANYA Di RCC GLOBAL (M) SDN BHD...Tak suruh jual produk pown...,,hanya tukar gula pasir di rumah kepada Royal Sweetener Stevia YG 1000000000% GULA YANG BEBAS DRI PENYAKIT .
    Nak tunggu lagi ?? PELUANG DEPAN MATA ANDA Hubungi saya sekarang !! (Y)
    - Pilihan Pakej -
    1) PAKEJ SILVER
    Modal sekali RM120 ( 1 Bussiness Center )
    = Dapat 3botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM400 - RM12,600 seminggu .
    2) PAKEJ GOLD
    Modal sekali RM360 ( 3 Bussiness Center )
    = Dapat 9botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM1,500 - RM37,000 seminggu .
    3) PAKEJ PLATINUM
    Modal sekali RM840 ( 7 Bussiness Center )
    = Dapat 21botol Royal Sweetener Stevia
    = Potensi Income RM3,000 - RM88,000 seminggu !!

    PM Laju2
    -Perunding Anda- (Mohamad Naim)
    Call/Sms : 013-9607103
    Whatsapp : 012-6040300

    BalasPadam
  90. Salam utk semua....ape2 pn utk pencerahan bv tya pd otai2 jgn main tmbak je......sy just duk diam dgn bv tiap2 mggu still dpt.....risiko dmana2 ada dlm perniagaan.....klu bv ada dlm snarai bnm knp dia still byr kpd lhdn....tepuk dada tya selera....ape pn sape2 nk tahu psal bv cntact sy 0129726983

    BalasPadam
  91. Gwgfx slh 1 platform trbaek setakat ini...alhmdulillah setakat ini rmi yg brjaya n brjaya merubah idup....wlupun modal yg bsr tp blhlah wat wet tmbh bln2...nk tau blh whatsapp sy 0173407470...nurul

    BalasPadam
  92. penat layan korang semua nie. apa kata kite usha benda nie pulak daripada sahabat saya " www.projekpioneer-taufik.com "
    dengar cite no 1 dekat malaysia..Paling Depan~ Paling Laju~ ade Mentor? sistem MSC? gan Komuniti?
    owner melayu, 1st hq dkt malaysia..dengar2 dapat anugerah " PALING JUJUR " dalam Asia Pasifik 2013 baru2 ini. jom usha ramai2 www.projekpioneer-taufik.com

    BalasPadam
  93. Salam,
    Sekadar sharing. Utk info BNM sangat alergic atau radar BNM so sensitive dengan mana mana program yang berciri fixed return atau daily ROI selain sifat produk yg tidsk setimpal dgn harga yg dibayar. Program2 yg bersifat daily ROI atau fixed return ini sebenarnya boleh menggugat tabungan orang ramai di bank bank saudagar. Ini yg paling sensitif selain status sykt yg tidak berdaftar dan tidak memiliki pejabat fizikal di Malaysia. Jika ciri ciri yg disebut ini tidak ada pada satu satu sykt itu...ianya lebih selamat dan aman utk org ramai sertai. Pengalaman lepas saya dulu yg pernah terima surat peringatan drp BNM mengajar saya lbh berhati hati memilih satu satu platform perniagaan berangkaian atau bisnes online. Hubungi saya utk kongsi2 peluang terbaik dan terkini di Malaysia.

    BalasPadam
  94. Salam..
    Jom join Nucerity International

    Modal yg kecil
    Company yg sgt bagus/ lesen AJL yg sah/ diiktiraff Yahoo Finance.
    Product yg sgt2 bagus. Top rated no1 dunia
    Perniagaan yg tiada risiko rugi.
    PIONEER team
    Pay out passive income Mingguan cecah rm40k.
    HQ di wisma UOA jln Pinang KL.

    Whatss app saya utk info 0176511228



    Jgn lepaskan peluang menjadi PIONEER.
    Telah terbukti.

    BalasPadam
  95. Ufun club terbaik!! Ingin pencerahan... whatsapp sy 0148585520

    BalasPadam
  96. qmg network modal minima rm100, dpt personal website, dapat produk, dan dpt peluang kerjaya,,,berminat?add wechat me-farah6754

    BalasPadam
  97. Bagus jual pasir..alhamdulillah dpt pendapatan tetap

    BalasPadam
  98. ada sapa2 dengar pasal dchl. tempoh hari ada kawan ajak saya g talk dia kat HLA. Sekarang saya nak tengok pendapat taiko kat sini sebelum saya bertindak.

    BalasPadam
  99. Xde investment yg guaranteed 100% selamat.hari ni xkena,esok lusa kena jugak..kdg2 sesetengah company mmg dh struggle dptkn kelulusan bnm.tp birokrasi biase la.tup2 aset dibekukan padahal company strong n bg dividen kat pelabur ok je.ade jugak company yg dh establish worldwide n smpai skang pun masih beroperasi elok, tp still disenaraikan bnm..nasib la

    BalasPadam
  100. Kalau nak bisnes,belajar dengan orang cina,kenapa saya cakap belajar dengan orang cina,sebab terbukti 88.47% ekonomi negara disumbangkan oleh golongan cina,nak pairing sana sini tu,tak payah la...fikir fikirkan la semua ye...

    BalasPadam
  101. Satu pepatah orang cina,"CARI LAH KEKAYAAN ITU DENGAN USAHA KERJASAMA,WALAUPUN BUKAN COMPANY YANG SAMA",bukan nya macam melayu,bila nampak kawan da berjaya,timbul rasa dengki,ada niat nak jatuhkan bisnes kawan,cina tidak,kalau cina "LU HEBAT GUA RESPECT",

    BalasPadam
  102. Elken terbaik n luar biasak .. syarikat dah 20 tahun, dah ramai gen-y jadi jutawan

    BalasPadam
  103. ORANG YANG HEBAT,
    HARI INI MESTI LEBIH BAIK DARIPADA SEMALAM,
    ESOK MESTI LEBIH BAIK DARIPADA HARI INI...
    PROJEK RAYA SAKAN 2014...
    SAYA MENCARI ORANG YANG MENCARI PELUANG
    MEMENUHI KEKOSONGAN JAWATAN SEBAGAI
    JUTAWAN BERPENDAPATAN 6 ANGKA SETIAP
    BULAN...
    SAYA HANYA AKAN BERURUSAN DENGAN MEREKA
    YANG BERANI MSJ SAYA SAHAJA untuk perkenalkan diri
    & SAYA AKAN BUAT TEMUJANJI SELEPAS ITU...
    HIDUP MESTI BERANI BERIMPIAN...
    ORANG YANG TIADA IMPIAN IBARAT MATI SEBELUM
    AJAL...whatsapp saya kpd Anda yg Anti MLM 0176275718

    BalasPadam
  104. Jom join ni..
    http://www.duitepi.com/faisal77

    BalasPadam
  105. Orang kk, perlu penerangan mengenai Bossventure hubungi saya di talian 016-8225886

    BalasPadam
  106. Bank negara Samalah dgn federal reserved di As,mereka yang kontrol semua, bila dah bnyk pelaburan lain lagi berjaya org tak melabur di bank2 lagi, maka bank akan mengalami kerugian, sbnrnya ni agenda Yahudi, nak suruh kita berhutang dgn bank, sbb tu dia Kacau company2 yg buat biznez ni

    BalasPadam
  107. Jom jana pendapatan dengan Biz 1whp. Hanya bermodalkan RM55 sahaja.
    Berminat boleh terus Whatsapp: 0193003492
    Wechat: deanarosette

    BalasPadam
  108. assalamualaikum...sbnrnya senang saja nk terangkan..bossventure ni bukanlah syarikat pelaburan mahupun MLM..ianya menjalankan aktiviti yg bernama profit sharing..bossventure mmg xde masalah dgn BNM..dan transaksi bossventure ni sememangnya besar sejak dari tahun 2011 lagi..tapi knapa BNM tak block transaksi bossventure?saya agak semua org bleh faham la kan maksudnya kan?assalamualaikum wbt

    BalasPadam
  109. Sila login www.alexa.com untuk mengetahui populariti perniagaan anda. Ranking bossventure.com dalam lingkungan 26k dari beratus juta web.paling berdaya saing dan pilihan terkini.

    BalasPadam
  110. yslm cmne tuan3 n puan2...tengah hangat sekarang ni...ok x biz ni pencerahan..

    BalasPadam
  111. Dear all,

    Choosing the right company is very important. If you would like to know more on a company which is endorsed by gov and products which were launched by KPDNKK ministers,
    do whatsapp me @ 0175348717

    BalasPadam
  112. Pencil.my tiada dalam senarai , jika berminat boleh pm saya 0104291781 , kawasan kajang , bangi dan serdang . SEMANGAT BOSS !

    BalasPadam
  113. helooooo ni bukan OFFICIAL WEBSITE kerajaan laa yg ada hak utk umumkan serbuan atau apa....ini CUMA BLOG si pendengki kpd bisnes BV yg sedang naik. byk lagi company yg kena senarai tapi kenapa mention nama BV saja???...ketara sangat ni musuh BV ni.....kepada member2 BV jangan la goyang dgn kenyataan BLOG ini...BV ada panel hakim sendiri, bukan buat bisnes cincai . bila mana BV ada buat statement yg mereka ada lensen BNM???...yg ada tu lensen MSC dan SSM saja. lesen BNM mmg x qualify pun if apply sebab BV bukan sebuah institusi kewangan atau pun company investment. korang kena pahammmmm ...if ada member sini yg mahu tahu ttg bisnes BV lebi lanjut blm contact sy (sms dulu) 013 696 3900 - Jezz

    BalasPadam
  114. i`m just a simple reseller in bossventure...

    BalasPadam
  115. Jon join saya,Semuanya ada di VeMMA, Mahu kesihatan, Kebebasan masa dan wang, Malas2 cari org dan jual2 barang, guna lah bantuan sistem follow up.
    Diiktraf oleh Kerajaan dan Jakim
    Nak tahu lagi...sertai saya di http://tiadastress.blogspot.com

    BalasPadam
  116. JOM JOIN UFUNCLUB BERBELANJA ONLINE MAKANAN KESIHATAN, BARANGAN BERJENAMA SPT LV, JAM ROLEX, HANDBAG COACH, PAKEJ UMRAH, BELI KENDERAAN DGN HARGA JAUH LEBIH MURAH DARI PASARAN... ANDA JOIN DIBERI UTOKEN DAN DIPERDAGANGKAN DIDALAM DAN LUARNEGARA DI DALAM BIDANG HARTANAH. SYARIKAT JOIN VENTURE ADALAH SYKT HARTANAH MAH SING GROUP DAN BINAPURI HAK MILIK TAN SRI MOKHTAR AL BUKHARI. SETIAP BIZNES BELI PADA HARGA RENDAH JUAL PADA HARGA TINGGI...MALAS NAK SPONSOR PUN DAPAT DUIT....RAJIN SPONSOR LAGI2 LAH LEBAT MASYUK...WASSAP UNTUK PENCERAHAN 0124141969/ MSJ SHJ 0195196696 REHAN (SG. PETANI KEDAH)

    BalasPadam
  117. baik main no 4D magnum, toto atau dam ah cai.. modal Rm1, KALAU KENA rm2000 . . . hahaha pastu lu org jawablah kat akhirat

    BalasPadam
  118. Klu nk dpt duit setiap bulan tanpa perlu bt kerja
    Wssap sy 01119945732

    BalasPadam
  119. BOSS VENTURES NO 19 tu tak tengok ke?pasal dah di kaburkan.bkal kena tindakan BNM la tu.nasib korang la...

    BalasPadam
  120. 1 whp kate bkn mlm atau piramid..tpi suh crik org duk bwh kte...mohon pencerahan?

    BalasPadam
  121. Jom join toneexcel la..whatsapps ja 0195875323 tuk pencerahan.

    BalasPadam
  122. Pegasus bullion siapa pernah dgr?jana duit dgn emas dan dapat dividen 5-10% stiap bulan tanpa perlu buat apa2!tiada tempoh matang!dividen dibyar mnggunakn gram maka tiada unsur2 money game.pendapatan pasif untuk anda yg sibuk dan tiada masa untuk biz!simpanlah emas xmustahil boleh naik mendadak..berminat sms,kol,whatsapp 0136905311,ariff

    BalasPadam
  123. nak selamat ddok umah je tak yah buat pape..psal bisnes pon xyah..

    BalasPadam
  124. Www.elken.com.my pilihan Terbaekkkk

    Whatsapp 0177558417

    BalasPadam
  125. Prefer lowest membership for travelling whole world cheap package holidays. Flights. Whatsapp ms yan 0177558417

    BalasPadam
  126. Kedai Online Perkongsian Untung SPSHOPS perniagaan real paling meletop sekarang. Mudah, Murah Tapi Untung Mewah. Real Business For Real Time Money.

    BalasPadam
  127. Carilah rezeki yg halal...Semua biness yang baik, halal sumbernya menghasilkan laba yg baik. Mencari bahan-bahan diy e liquid di sini:
    http://www.lelong.com.my/diy-e-cigarette-e-liquid-e-juice-concentrated-flavour-10ml-syazbiz-I1594703-2007-01-Sale-I.htm

    BalasPadam
  128. kenapa bangsa Cina berjaya !!
    sebab lu bantu gua ,gua bantu lu ,itu konsep cina .

    kita orang melayu pasal tak boleh buat cam tu contoh ??

    semua di atas yang cakap join ni bagus bole dapat ribu-ribu minggu ,bulan selamat dan macam-macam lagi .

    - tiada satu pun yang berkata marilah join biz ni,saya tolong bayarkan .
    - leader yang dah jutawan pun tak beranilah .
    inilah sebab orang begini. tiada bantuan ?

    katanya kalau dibantu lagi bertambah malas nak usaha jawapnya tidur. semua leader yang berjaya inilah alasan mereka , saya telah menguji lebih 100 leader yang punya nama besar jawapanya semua sama .dalam 100 orang tiada satu pun yang berani mengeluarkan kurang dari 100 hinggit untuk saya sertai mereka . betapa kecewanya saya melihat keadaan ini berlaku,anda bayangkan 100 orang jutawan tak boleh bersedekah kurang dari 100 hinggit untuk seseorang dan sekurang-kurang membantu network mereka .

    bukan kita berharap kita pun boleh bayar ,sehari gaji apa ada hal . ...

    jikalau saya jahat saya paparkan semua email dan mesej mereka bagaimana.



    BalasPadam
  129. BNM ni bangang tau ! lebih dari separuh compony diatas tu sebenarnya join dengan syarikat lesen antarabangsa ,mereka cuma gunakan web promosi sendiri dengan nama network dan company mereka itu saja..bukan mereka yang buat bisnes ni .
    cuma BV yang benar-benar semua mereka .

    BalasPadam
  130. kebanyakan benda-benda cam ni company yang untung lebih-lebih product bukan bagus pun . win-win situasion tiada.
    nampak cam ada tapi terlindung sebenarnya . sebabnya bila seseorang leader yang ada nama semua ikut join ,mereka tak tahu leader ambil kesempatan atas mereka sebenarnya dia tak peduli kelebihan dan kekurangan product, kita berjaya atau tidak dia tak peduli,dia dah untung .

    98% pencari makan diinternet gagal pasal apa leader dan compony tak membantu dengan tulus .semua pun asyik poket

    BalasPadam
  131. Biar laa kaya sbb bkeje dgn titik ploh sndry... Drpd msok bende yg xpasti semua nie... Sbb tu org mlayu kite paling down... Mudah sgt kene tipu... Dgr duet jerk pcaye...

    BalasPadam
  132. Sangat tertipu dengan elken.

    BalasPadam
  133. Sy prefer BV brbanding elken..buang duit byk tp org d atas je yg dpt untung..penyangak!! Hidup ni umpama putaran roda, x akan aman manusia yang dpt kekayaan dgn menindas org lain..

    BalasPadam
  134. jana duit dengan handpone.....jom sertai program komuniti wow toneplus....adik kepada program wow toneexcel.......orang topup kita dapat komisen 13% dari nilai topup orang itu......jika dia topup rm100....kita dapat rm13.....walau di mana saja dia topup......sesiapa berminat sms "TONEPLUS" KE 013 - 629 0430

    BalasPadam
  135. Kepada sesiapa yang rasa was2, dgn macam perniagaan di internet jgn takut atau bimbang mari saya tunjukan cara bagaimana mahu menjana pendapatan sehingga 4 & 5 angka sebulan hanya dengan menggunakan handphone shj.syarikat besar dlm negara bersama kami celcom.tone group, pencerahan hubungi 0192072013 call/sms/wsapp

    BalasPadam
  136. SEDARLAH!!!!!, kita dah bertahun
    pakai handphone tanpa mendapat
    apa-apa imbuhan yang setimpal. Kini
    anda perlu bertindak menjadi
    pengguna yang BIJAK. Jadikan
    handphone anda sebagai aset untuk
    menambah pendapatan ANDA. ASET
    ini semua orang sudah miliki
    termasuk pelajar sekolah...Mulakan
    langkah anda, menjadi pengguna yg
    bijak demi masa depan anda.. jom join 1whp pm me cepat !
    Wechat:Rahman9519

    BalasPadam
  137. YSLM @ CDTUP tu ok ke? Boleh percaya ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Org kata yslm tipu...
      Join rm 300 dpt rm 1800..
      Mmg btl yslm bapak segala penipu...
      Saya join yslm 1 April 2014 dan sehingga 21 may 2014 saya dah
      dpt income 5 angka. Dan saya percaya yg yslm akan beri saya lebih
      lg...
      Yslm mmg terbaiiiiiikkkk...berminat untuk jana income tambahan
      boleh
      Hasnida Hamid
      0162108918
      Facebook https://www.facebook.com/Hasnidazamlee
      Page https://www.facebook.com/BusinessOnline9
      Page https://www.facebook.com/YSLMSelangor

      Padam
  138. Salam utk Semua.. Jom join UFun Club@ Bina Puri Berhad project... Website pencerahan di: Janawangandasekarang.blogspot.com.
    Berminat whatsapp@ call saya at 019 7962500.. Rosli-Skudai

    BalasPadam
  139. Salam utk Semua.. Jom join UFun Club@ Bina Puri Berhad project... Website pencerahan di: Janawangandasekarang.blogspot.com.
    Berminat whatsapp@ call saya at 019 7962500.. Rosli-Skudai

    Read more: http://beritahariann.blogspot.com/2014/02/143-senarai-syarikat-mlm-dan-pelaburan.html

    BalasPadam
  140. Mana ada istilah duduk diam dapat duit,tunggu duit jatuh dari bumi,harapkan keajaiban tapi x mahu usaha...pilih bisnes yang kukuh syarikatnya,yang produknya bagi manfaat besar kepada orang lain,yang mempunyai plan marketing yg adil bukan mudah,syarikat yg mempunyai pengurusan yg bagus,,boleh lihat dari anugerah yg terbanyak yg syarikat dapat,yg penting produk halal,yg mempunyai budaya yg sihat dan akhir sekali pilihlah syarikat no 1 di malaysia bukan syarikat yg baru buka yg x tahu berapa lama dia boleh bertahan...kalau gagal juga kena nilai diri sendiri,kalau dia boleh kenapa aku x boleh.....MLM yg no 1 di malaysia x janjikan anda kejayaan kalau anda malas dan penuh dgn sikap negatif,tapi janji kejayaan cuma pada orang yg sikapnya ,tindakan,perwatakannya positif....selebihnya jaga hubungan dengan allah,supaya rezekinya berkat

    BalasPadam
  141. sesiapa sahaja mesti join sesuatu biz tu jika senang bikin tak beserabut sangat dan telus serta untuk cashkan pun senang

    BalasPadam
  142. Daftar punya daftar baru boleh masuk , bukan apa saya nak advertise disini kenaan cat mengecat kereta saya yang saya dah ushakan selama 6 tahun dan tak tukar pekerja , ada sesetengah ushatareksawan tu kata dia dah beroperasi selama 15 tahun tetapi pekerja nya pun 15 belas kali tukar ( camne tu ) . mlm tu mlm jugak kereta anda pun nak kena cat jugak maka col lah saya Pakngah Li@Hj Ramli 016-2557907 untuk berurusan dengan saya jika nak mengecat kereta anda balik . kalau rm1000 tu cat luar je la .

    BalasPadam
  143. UFUN terbaik...just tunggu dividen 4 kali setaun... whatsapp for detail.. 0148894885

    BalasPadam
  144. Takpalah, kita pilih jalan susah untuk senang, insyaAllah hasilnya akan manis nanti hasil kepayahan yg kita usahakan. Takde jalan mudah nak jadi kaye...

    BalasPadam
  145. pm sy untuk info lebih jelas ttg Bossventure...0199248193

    BalasPadam
  146. Projek MOSTI, modal rendah, pulangan 60%, international market. Berminat watsapp i untuk temujanji (0125577811)
    Jamie

    BalasPadam
  147. Org kata yslm tipu...
    Join rm 300 dpt rm 1800..
    Mmg btl yslm bapak segala penipu...
    Saya join yslm 1 April 2014 dan sehingga 21 may 2014 saya dah
    dpt income 5 angka. Dan saya percaya yg yslm akan beri saya lebih
    lg...
    Yslm mmg terbaiiiiiikkkk...berminat untuk jana income tambahan
    boleh
    Hasnida Hamid
    0162108918
    Facebook https://www.facebook.com/Hasnidazamlee
    Page https://www.facebook.com/BusinessOnline9
    Page https://www.facebook.com/YSLMSelangor

    BalasPadam
  148. Yslm terbaik!!! Sy join pakej diamond rm4800 dalam masa 8 hari sy boleh dpt rm 7000....memang terbaik!!!!
    Nak join pm sy....noorizan 0195599567 (call@ wassup)

    BalasPadam
  149. memang dapat duit sedap tapi x lama tgok la dalam tahun nie kalau ok saya join heheheh

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.